Реклама / Ads
0| 11403 |21.08.2022 НОВИНИ

/видео/ Взривиха дъщерята на Дугин, главният идеолог на Путин /обновена/

.
Взривеният джип на Даря... Източник: Рен.тв
В района на Подмосковието, до село Большие Вяземы е бил взривен автомобилът, който е карала дъщерята на идеолога на Путин Александър Дугин – Даря. Това съобщиха руските медии в 0 часа и 30 минути българско време.
 

Съобщението гласи дословно следното: Автомобил Toyota Land Cruiser Prado се е взривил в района на село Большие Вяземы, в резултат на което жената, която е управлявала джипа е загинала. Текстът е разпратен от правоохранителните органи.


.
Александър Дугин и Даря...

 

Малко по-късно е уточнено, че става дума за Даря, дъщерята на Александър Дугин.

 

Според „Московския комсомолец“ автомобилът е бил взривен, в резултат на атентат.

 

Смята се, че нейният баща, руският философ Александър Дугин може да е бил планираната цел на атаката.

 

Според руската медия 112 двойката е трябвало да се върне от събитие в събота вечерта със същата кола. Дугин е взел решение да пътува отделно от дъщеря си в последния момент.

 

Засега няма официален коментар от руските власти.

 

Самата Даря Дугина бе известна журналистка, която подкрепи гласно руската инвазия. По-рано тази година тя беше санкционирана от властите на САЩ и Обединеното кралство, които обвиниха 30-годишната жена, че е допринесла значително за дезинформацията във връзка с войната.

 

През май тя описа войната като "сблъсък на цивилизации" в интервю и изрази гордост от факта, че и тя, и баща й са били санкционирани от Запада.

 

Александър Дугин беше санкциониран от САЩ през 2015 г. за предполагаемото му участие в руската анексия на Крим. На неговите писания се приписва дълбоко влияние върху светогледа на Владимир Путин. Той се смята за главен интелектуален архитект на ултранационалистическата идеология, поддържана от мнозина в Кремъл. Години наред Дугин призоваваше Москва да се налага по-агресивно на световната сцена и подкрепяше руските военни действия в Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3692 |20.08.2022 Дрон атакува щаба на руския черноморски флот в Крим /видео/ . 0| 3106 |12.08.2022 Намушкаха известния британски писател Салман Рушди /видео/ . 0| 2949 |07.08.2022 Взривиха мината край Царево . 0| 2902 |03.08.2022 Превозвачи протестират с клаксони на “Кап. Андреево” заради хаоса, създаден от БАБХ /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads