Реклама / Ads
8| 4461 |17.02.2015 НОВИНИ

НС зачете волята на БСП за комисия за пенсионните фондове

.
Нинова ще е председател на комисията
Парламентът прие предложената от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Временна комисия за проучване на финансовото състояние на универсалните и професионалните пенсионни фондове и прилагането на регулаторната рамка. Председател на комисията е зам.- председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова, в нея участват осем депутати от всички парламентарни групи. Прието бе срокът на действие на комисията да е един месец.
 

„Исканата от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ временна комисия за пенсионните фондове ще улесни работата на парламента при вземането на стратегически решения, засягащи пенсионната реформа”. Това коментира от парламентарната трибуна преди да бъде взето решението депутатът от левицата Румен Гечев. Той добави, че всеки български гражданин се интересува къде са неговите средства, каква доходност носят, каква е гаранцията за средствата, които с десетилетия се натрупват в тези фондове.  „Във връзка с необходимите реформи в пенсионната система мисля, че ще бъде от голяма полза за парламента временната комисия да направи задълбочен анализ на данните, с които разполагаме, да изиска допълнителни данни, да се срещнем с всички заинтересовани среди, да предложим на народните представители систематизирана информация, алтернативни решения, така че да улесним работата на парламента при взимането на стратегически решения за цялостната реформа на социалната сфера и съдбата на пенсионните фондове”, обясни Гечев.

 

Относно тезата, че не е нужна такава комисия, защото бюджетната може да разгледа въпроса с пенсионните фондове, депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев заяви, че доверието към председателя й Менда Стоянова е нарушено. „Може да е имало аргументи този въпрос да се разглежда от бюджетна комисия, но това беше до момента, в който председателят й манипулира вземането на решение за външния дълг в размер на 16 млрд. лв.”, каза още Бойчев. Той разкритикува и начина, по който важни решения се вкарват в последния момент в комисията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4278 |17.02.2015 БСП иска червен шеф на комисията за пенсионните фондове . 0| 4786 |16.02.2015 Антон Киссе одобри комисията на БСП за българите в чужбина . 7| 4485 |12.02.2015 Бюджетната комисия прие да се изтегли нов дълг . 1| 4325 |12.02.2015 Създават парламентарна комисия за българите в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads