Реклама / Ads
1| 4764 |09.02.2016 НОВИНИ

Задържаният за покушението срещу Алексей Петров болен от хепатит С, изследват го

.
Роман Логвиненко
Задържаният за неуспешния атентат срещу бившата барета Алексей Петров – Роман Логвиненко бил болен от хепатит C. Това стана ясно от думите на адвокатите му в съдебната зала. Софийският апелативен съд отложи със седмица разглеждането на мярката му за неотклонение, за да бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза относно актуалното му здравословно състояние, съобщи Нюз. бг.
 

 :иналата седмица стана ясно, че четирима украинци са извършили покушението срещу Алексей Петров. Единият от тях - Роман Логвиненко, е задържан, а останалите трима се издирват с червена бюлетина.

 

Покушението се е подготвяло година и половина, като още от пролетта на 2014 г. украинците са следили жертвата си, изучили са навиците й и охраната. Задържаният Роман Логвиненко е с обвинение за подбудител и извършител. Той има регистрация в Пловдив, собствен бизнес и българско ЕГН. Логвинанко е познавал останалите трима и в сформирал екипа само за този удар, твърдят от прокуратурата.

 

Искането за експертизата дойде от адвокати на Логвиненко, които посочиха, че още на първата инстанция е обявено, че клиентът им има здравословни проблеми. Пред апелативните магистрати юристите представиха и 9 броя медицински и лабораторни изследвания, както и инвалиден паспорт в подкрепа на тезата си.

 

Експертите ще установяват и на какво се дължи затъмняване на белия дроб на Логвиненко. Логвиненко влезе в съдебната зала, прикривайки лицето си с качулка. Мярката му за неотклонение Софийският апелативен съд ще разгледа след седмица – на 16 февруари.

 

„Прокуратурата подхожда много библейски, с двама свидетели става всяко дело“, заяви на излизане от съдебната зала защитникът на украинеца – адвокат Владимир Манолов. По думите му в случая има двама свидетели, но дали са убедителни, ще се преценява в по-късен момент.

 

Логвиненко имал бизнес и постоянен адрес у нас. Някои въпроси обаче на този етап остават без отговор. Така например адвокат Манолов изтъкна, че няма данни относно мотива за деянието. Тепърва предстои това да се изяснява. Защитата се въздържа да издава подробности и поради факта, че имало секретни материали, които не може да коментира публично.

 

Адвокат Манолов не е запознат и с данни за това, че клиентът му е бил експулсиран от България преди години, каквато информация неофициално се появи. По думите му Логвиненко и Алексей Петров не са имали някакъв сблъсък в миналото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4281 |03.02.2016 Издирват трима украинци за атентата срещу Алексей Петров . 5| 4769 |09.12.2015 Ченалова намекна за връзка между Алексей Петров и Цацаров . 0| 5036 |08.12.2015 Баретата: Не ме е страх да застана очи в очи с Алексей Петров . 10| 7002 |07.12.2015 Хора на Алексей Петров предизвикали стрелбата след улична свада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads