Реклама / Ads
4| 7298 |10.06.2013 НОВИНИ

Заека поиска да го осъдят бързо за убийството на Мирослава

.
Адвокатите на подсъдимия Марио Любенов се разграничиха от направените от него самопризнания.
 

Пернишкият окръжен съд ще обяви в сряда присъдата си по делото за убийството на 17-годишната Мирослава Николова. Защитниците на подсъдимия Марио Любенов - Заека обаче се разграничиха от направените от него самопризнания и поискаха от съда да върне обвинителния акт на прокуратурата заради допуснатите в него процесуални нарушения, съобщи БНР.
 

Преди това държавното обвинение поиска Любенов да лежи 25 години в затвора, като съобрази размера на наказанието с признатата вина за отвличането и убийството на Мирослава. Иначе Марио отиваше към доживотен без замяна за бруталното умъртвяване на ученичката.

Марио Любенов направи днес пълни самопризнания пред Пернишкия окръжен съд. Той заяви, че приема всичко, което е в папката по делото, съгласен е с констатациите, но смята, че е невинен.

Делото за жестокото убийството на 17-годишното момиче може се гледа по съкратената процедура.

 

Мирослава изчезна през ноември 2011 година. 
 

Освен Любенов, за отвличането и убийството на момичето беше задържан и Стойчо Стоев - Чочо. Той обаче така и не стана официален обвиняем, тъй като по време на следствен експеримент в присъствието на антимафиоти се самоуби. Тя обаче не беше приета от близките на Стойчо и от някои депутати от опозицията, които направиха свое паралелно разследване. В крайна сметка лабораторните изследвания и прокурорското заключения бяха категорични, че Стойчо се е гръмнал сам.
 

От ареста си до днес Марио Любенов, по прякор Заека, отричаше, че е участвал в жестокото убийство и твърдеше, че не познава Мирослава. Разследващи обаче опровергаха това и заявиха, че има досдтатъчно свидетелски показания и доказателства, че мъжът е познавал ученичката. По пътя към подсъдимата скамейка той премина през поредица от психиатрични изследвания, престой в психиатрия и категоричният извод е, че е вменяем и може да бъде съден.
 

По делото "Мирослава" са събрани над 40 тома доказателства за трите дни, в които то беше насрочено, бяха призовани 93-ма свидетели и трябваше да бъдат приети 27 експертизи. С пълните самопризнания на Любенов обаче разпити няма да има. Експертизи няма да се обсъждат. Съдът ще ползва всичко това при постановяването на присъдата, която за обвиненията - отвличане на непълнолетно лице, предумишлено убийство по особено мъчителен начин с цел да бъде прикрито друго престъпление - Марио Любенов може да получи доживотна присъда без право на замяна. Заради признаването на вината съдът е длъжен да намали наказанието и то може да бъде затвор от 20 до 30 години. Вероятно Заека си е направил сметката, че това е едиственият начин да отърве доживотен затвор, да лежи петнайсетина години и да излезе на свобода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6140 |10.06.2013 Заека призна, че е убил Мирослава . 17| 5400 |10.06.2013 Бившата шефка на Финансовата инспекция: Поискаха ми оставката заради Белене . 38| 5558 |09.06.2013 Стотина пред парламента поискаха оставката на кабинета . 5| 5411 |05.06.2013 Заека лъже - познавал е Мирослава!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads