Реклама / Ads
1| 3179 |02.09.2021 НОВИНИ

Заев таи надежди България да сформира правителство, а РСМ да стартира преговори с ЕС през декември

.
Зоран Заев Източник: БГНЕС
Министър-председателят на Република Северна Македония таи надежди за сформиране на правителство в България, така че в края на словенското председателство на Европейския съвет през декември да бъде взето решение в полза на Северна Македония.
 

Премиерът на западната ни съседка информира, че е разговарял с българския президент Румен Радев в рамките на Бледския форум, където изрази надежда, че политическите субекти ще успеят да сформират правителство, което е важно за вземането на решения.

 

"Както казах още на 17 юни, след завръщането си от България, говорихме, решихме всички важни въпроси - създадохме пътната карта, допълнително потвърдихме с нота какво е важно за кратко, дълго име, за това, че не се намесваме във вътрешните работи и други подобни", заяви Заев.

 

"Мисля, че очакванията за сформиране на политическо правителство биха могли да бъдат в полза на бързото деблокиране на процеса на Северна Македония за евроинтеграция", обясни той.

 

Зоран Заев не пропусна да спомене необходимостта от изграждане на приятелство между гражданите на Северна Македония и България.

 

„Ние сме близки съседи, имаме братя и сестри, които буквално живеят в София или Скопие, свързани граждани сме, близки народи. Убеден съм, че това са очакванията и на българския народ, както и очакванията на македонския народ“, заяви македонският премиер.

 

Заев напомни, че търговията между двете страни се е увеличила, в Северна Македония има нови български инвеститори, сътрудничеството между институциите продължава и информира, че се очаква в средата на септември да бъде избран изпълнител за втората фаза на Паневропейския транспортен коридор 8.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3400 |02.09.2021 Доц. Лозанов: България е на път да осъзнае, че не ѝ трябва нов спасител, а нова политика . 1| 3508 |02.09.2021 Пеканов: Протестите бяха полъх на надежда и споделена вяра, че България може да се развива по-амбициозно . 5| 4577 |01.09.2021 Евгений Кънев: Не са изключени отново бунтове в България . 4| 3314 |01.09.2021 Емил Радев: Възможно е и джихадисти да преминат границата. България не може да се справи сама с мигрантската вълна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads