Реклама / Ads
0| 3566 |08.08.2022 НОВИНИ

Захари Карабашлиев гневен на решението на Варненския съд да екстрадира руснак, запалил паспорта си

.
Захари Карабашлиев
Днес варненския съд разглеждаше въпроса с екстрадицията на руснак, изгорил руския си паспорт на протест срещу войната на Путин в Украйна.
 

Не знам подробности по случая, не съм юрист. Знам само, че българската правосъдна система, известна с това, че влачи най-елементарни дела с години, сега най-експресно се задейства да екстрадира един чужд гражданин по искане на режим, която е обявил България за "вражеска страна". Защо?!

 

Каква е тази нужда от светкавична депортация? Този човек терорист ли е? Педофил ли е? Убиец ли? Или е извършил административно нарушение, запалвайки паспорта си? Не е ли този човек невинен до доказване на противното? Какво иска Руската Федерация? Да придърпва всеки, когото намери за неудобен? Но нали в България е пълно с руснаци, които ненавиждат режима на Путин, които са напуснали страната си, заради Путин, които са против войната на Путин в Украйна...


п.с. Докато пиша това научавам, че "съдът потвърди екстрадицията на Алексей Алчин в Русия". Български съд в град Варна. Главата ми не го побира.
Ако ние, свободните граждани позволим това, на практика официално оставяме най-важната държавна институция да е в орбитата на Русия -- агресор, самоопределил се като враг на България. Бях пред съда.

 

Не бяхме много, беше адска жега, но бяхме там.
п.с 2. И не, не съм забравил факта, че хората на Борисов не се задълбочаваха дори и толкова - преди няколко години те просто извозиха турски граждани в багажници през границата и ги върнаха в Турция, за да ги предадат на Ердоган като "гюленисти". Кой може да ни каже те какви бяха всъщност? Каква е съдбата им днес? Къде са?

 

Писателят Захари Карабашлиев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5683 |05.08.2022 Карабашлиев: Отвратителната Zависимост от руския ботуш лъсна . 0| 26907 |30.07.2022 Психолог с профили на политици: Нинова - учителка от соца, Борисов - все още гневен, Хр. Иванов- лукав . 0| 2980 |18.07.2022 Екатерина Захариева: Ако четирите партии се разберат, ще има правителство с участието на мафията . 0| 2956 |21.06.2022 Захари Карабашлиев: Протестите не са за ПП, а срещу копейки, славита, борисовци, догани…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads