Реклама / Ads
3| 2186 |17.09.2024 НОВИНИ

Захариева: Получихме един от ресорите на бъдещето

.
„Осъзнавам отговорността, тя е голяма. “Стартъпи, изследвания и иновации“ е един от ресорите на бъдещето, изключително важен“.
 

Тя заяви Екатерина Захариева, след като бе номинирана за еврокомисар с този ресор. Захариева благодари на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за доверието и номинацията.


„Политическите насоки, които даде в началото на мандата си г-жа Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията, които трябва да засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Това е пряко свързано с увеличаването на конкурентоспособността на ЕС и европейската икономика“, каза още Екатерина Захариева, предаде bTV.







11 жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи в Страсбург председателят на Европейската комисия.

 
Ресорът “Стартъпи, изследвания и иновации“ не е нов за България, тъй като и досегашните ни представители в ЕК са работили в тези области.


„Първата ни стъпка беше да дефинираме ключовите си приоритети, а именно просперитет, сигурност и демокрация, плюс конкурентоспособност, от която се нуждаем в двата предстоящи ни прехода – декарбонизация и дигитализация на нашите икономики. Всеки член на Комисията е равнопоставен и всеки комисар има равна отговорност за изпълнение на тези приоритети. Това означава, че всички комисари ще трябва да работят заедно“, каза Урсула фон дер Лайен.

 

Предстои всички кандидати на еврокомисари да изпратят пълна информация за себе си на европейските депутати. Ще се гледат много внимателно финансово състояние, данъчни декларации, възможни сблъсъци на интереси, както и досегашни заемани постове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2187 |17.09.2024 Прокуратурата в Благоевград подгони баща и син от Якоруда правили далавери с евросредства . 1| 2162 |17.09.2024 Мъж запали пожар в Двореца на парламента в Букурещ . 0| 2250 |17.09.2024 Българка спечели Европейския конкурс за млади учени и ще посети Нобеловата седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads