Реклама / Ads
40| 4934 |21.12.2020 НОВИНИ

Захариева: Не съм чела речта на Ердоган. Не е редно Русия да събира информация за натовски държави

.
Екатерина Захариева
Речта на Ердоган не съм я чела в подробности. Има практика лидерите, които са от едно семейство, да подкрепят една или друга политическа партия. Турция подкрепя ДПС, така го разбирам аз. Очевидно Русия събира информация за натовски държави. Не е редно и приятно да се прави. Това каза външният министър Екатерина Захариева по БТВ.
 

Хубаво е да имаме координирани действия относно новия вирус във Великобритания. 18 държави от ЕС са взели решение за временно ограничаване на полетите от Великобритания. Има и изисквания за писиар или карантина. Разбирам, че е неприятно. До 31 януари ще е карантината за влизащите от тази страна.

 

Явно бързия нов щам ги накара да имат абсолютен локдаун. Има страни, през които още се лети з- Гърция. Там имат изискване за писиар. Съветвам да се пътува само при неотложни случаи. Ситуацията се променя, непредвидим е. Има спешен телефон, на него има 100 000 обаждания. Питат може ли да се пътува до екзотична дестинация. Съветваме да не се пътува. При първата вълна помогнахме на 7000 граждани да се приберат. Някои държави забраниха въздушното си пространство.

 

Европейската здравна карта важи във Великобритания до 31 декември. Засега нещата са спокойни. Всички знаехме, ме тази Коледа ще е по-различна. Българските граждани, разбира се, могат да се приберат у дома. Никога не е имало забрана. Но ще бъдат 10 дни в карантина.

 

Въпросното лице се ползва с дипломатически статут. Получихме постановление на главния прокурор с подробности по казуса. Когато си дипломат не може да има наказателно преследване срещу теб.  Той се е опитвал да се снабди с информация срещу възнаграждения от хора в институции с достъп до информация. Най-вероятно ще отговорят реципрочно, това е обичайна практика.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6055 |18.12.2020 В. Енчев към Е. Захариева: Българските посланици в ЕС трябва да налагат историческата истина за Македония . 0| 2971 |11.12.2020 Захариева: ЕС така работи - с убеждаване и разговори. С натиск не работим . 12| 5173 |11.12.2020 Захариева: Никакво влизане в обяснителен режим със С. Македония . 31| 15889 |26.11.2020 Ивайло Мирчев: Бойко Борисов копира 1:1 изречения от речта на шведския премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads