Реклама / Ads
10| 3142 |13.04.2021 НОВИНИ

Захариева: Не са водени разговори с мен да бъда министър-председател

.
Екатерина Захариева
Още едно име отпадна от вариантите за премиер, които стоят пред ГЕРБ – това на външния министър Екатерина Захариева. Повечето членове на партията смятат, че Борисов трябва да си остане в премиерското кресло. Прокрадват се обаче и други версии, спрягат се и някои нови имена.
 

„Не са водени разговори с мен да бъда министър-председател. Официалните разговори ще започнат след свикването на парламента. Ние сме първа политическа сила на петите парламентарни избори, с 24 спечелени района“, заяви категорично тя пред bTV.

 

„Числата говорят по-добре къде сме спечелили, в 140 общини имаме кметове на ГЕРБ“, добави гордо Захариева. По думите й партията излизала от успешен мандат.

 

„Повече от година сме в криза и успяхме да изпълним показателите, които бяхме начертали и в предизборната си програма, и в управленската си програма, така че сме показали, че можем да управляваме държавата по време на криза“, смята Захариева.

 

Учудващо тя оцени провеждането на изборите като нормално. Въпреки че е външен министър, очевидно тя остава сляпа за километричните опашки пред българските посолства в света.

 

„Гласуването в парламента още 2019 показа, че българското общество и партиите по темата РС Македония имат сходни позиции. Част от партиите, които тогава бяха извън парламента тогава, като например „Да, България” в програмата им по отношение на РС Македония са написали план, който е доста сходен с този, които ние сме предложили всъщност“, коментира Захариева отношенията с Македония.

 

А за отношенията ни с Русия, тя посочи, че те не отговарят съвсем добре на нашата приятелски протегната ръка. Захариева коментира руския шпионаж у нас, като побърза да се защити в отговор на критиките на руския посланик у нас от вчера:

 

„Ние не изпълняваме никакви поръчки. Това не е първият случай. Аз не очаквам те да кажат да, това е варно, но нашите служби си свършиха работата”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3260 |15.03.2021 ЕК отговори: Засега няма разговори между Брюксел и Москва . 2| 3162 |06.03.2021 Мъчителни разговори в историческата комисия, македонците действат под диктат . 18| 3187 |25.02.2021 Екатерина Захариева: Нерегулярността на доставките на ваксини е проблем . 8| 6248 |19.02.2021 Писмо от Битоля до Борисов и Захариева: Чакаме българските си паспорти като граждани на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads