Реклама / Ads
6| 5387 |26.04.2011 НОВИНИ

Закопчаха адвокати, въртели схема за имотни измами

.
Трима адвокати и техните помагачи в схема за имотни измами бяха арестувани от софийски полицаи, съобщиха от МВР.
 

Досъдебното производство е образувано в края на миналата година по сигнал, че трима действащи адвокати от столична адвокатска кантора с фалшиви документи придобиват недвижими имоти, собственост на починали хора без наследници или хора с психични отклонения.

Установени са тримата съдружници – мъж на 45г. и съпругата му /46г./ и друг, 54-годишен. В хода на разследването криминалистите влезли в следите и на четирима техни помагачи, които осигурявали подставени лица – мними наследници на собствениците.

През януари, под ръководството на СГП, единият от организаторите, адвокат и един от помощниците с прякор Бахамата са задържани в София. При последвалото претърсване в жилищата им са намерени и иззети множество различни документи: лични карти, саморъчни завещания, преписи извлечения от актове за смърт на починали лица, удостоверения за наследници, печати на различни държавни институции и електронни варианти на документи. С определения на СГС, Бахамата е приведен в затвора в Бобов дол, а адвокатът - в ареста на „Г.М.Димитров”.

На 20 април, под ръководството на СГП криминалистите задържали и другите двама организатори на престъпната група. Съпругата адвокат е задържана в ж.к. „Люлин”, като в жилището са намерени празни бланки на различни видове документи, нотариални кочани с печати на нотариуси, празни бланки за дипломи за завършено висше образование и множество лични данни: ЕГН-та, адреси и лични карти на български граждани.

Малко по-късно, укриващият се и обявен за общодържавно издирване трети съдружник е задържан в столицата. Задържани са и другите трима помагачи – сред които жена на 38 години, която е с наложена мярка „парична гаранция”. Заради наложени мерки и по предишни криминални деяния, двама от тях – с прякори Бахамата и Биби са приведени в затвора в Бобов дол.

С постановление на прокурор при СГП, на адвокатите И.Т. и А.К. е наложена 72-часова.

На 23 април състав на СГС наложи постоянна мярка за неотклонение на организаторите на групата. До момента столичните криминалисти са разкрили над 20 придобити и продадени по измамната схема апартамента. Работата по проследяване на веригата от съучастници, както и документиране и на други извършени от тях измами продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4912 |15.04.2011 Закопчаха пощенски служителки ограбили клиенти . 2| 4828 |13.04.2011 Закопчаха баща системно насилвал дъщеря си . 3| 4996 |12.04.2011 Закопчаха виден лихвар и сина му . 0| 4956 |11.04.2011 Закопчаха 28-годишен, заплашвал бармани във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads