Реклама / Ads
31| 44140 |08.01.2018 АКТУАЛНО

Сержанти затриват МВР и държавата. Доволни ли сте?

.
Младен Маринов, израстнал от сержант, през шофьор до главен секретар на МВР - много чудеса станаха... Източник: БГНЕС
Това МВР е не само ненужно, то е опасно. Закрийте го. От това трябва да се започне, ако искаме в тази държава престъпността да не ни залее като издънил се язовир бургаско село. Вътрешното министерство е провалена институция.
 
Службите ги няма никакви. Разруха, корупция и хаос. Всички структури да се закрият и да се открият нови – по съвременен стандарт. Да влязат нови хора – от университети или след средно образование – след покриване на тестове и нормативи. Да се вдигнат заплатите двойно, а личният състав да бъде намален наполовина.

Процесът ще е труден и ще продължи поне 6 месеца, но е единственото спасение.

 

Сегашната агония не вещае нищо добро.  

 

Последните криминални случки показаха от една страна рязка ескалация, а от друга – негодността на сегашното ръководство да проведе дори елементарно разследване.

 

Убеждават ни, че човек с педофилски наклонности (недоказани) и издирван от 8 години, е извършил хладнокръвно шесторно убийство, а след това се самоубил на стотина метра от мястото, където цели тумби от барети, „кобри“, качулки, жандармеристи и кой ли още не го издирват. Никой, разбирате ли - никой не вярва на това. Звучи глупаво, лошо съчинено, неадекватно, фалшиво, лъжливо. Подиграват ви се, иронизират ви, но не защото ви мразят или има някакъв заговор, а защото хората се умориха, примириха и не ви вярват. А не ви вярват, защото през последните 3-4 години разкриваемостта на тежки пристъпления е ударила дъното. Не го разбирате, защото сте лишени от съвест.

 

Защото си вярвате, че заслужавате да сте там, където въобще не ви е мястото.

 

Ще цитирам едни от най-големите експерти в света в тази област.


Проф. Александър Бухановски, човекът, работил денонощно по разкриването на чудовището Чикатило, отвлякло и убило десетки хора. Бухановски казва в един от докладите си пред международен конгрес на криминолозите и психоекспертите: Педофил може да стане убиец след като е лежал поне веднъж, а често два-три пъти в затвора при строг режим. Тогава той е изгубил представа за реалността и си е внушил, че няма какво да губи, за което са виновни други. Педофилията е болест, но далеч не е най-опасното състояние и фобия от стотината, известни на медицината.

 

Холдън Форд, един от авторите на бестселъра „Ловец на мозъци“, спец от звеното за поведенчески науки на ФБР: Преди да стигне до убийство, всеки трябва да е изминал дълъг път. В началото на този път са дребни престъпления, после идват кражби, обири, нападения... Да се натисне спусъкът е трудна работа, ако не става дума за моментен афект, породен от екстремна, шокова ситуация. Да убият хладнокръвно, да убият пак, да убият повече от двама души – това го могат малцина, при това с психични проблеми. Убиец не става лесно и бързо.

 

Доклад на британски учени, работещи по разкриване на масови и серийни убийства: Профилът на повечето масови убийци разкрива хора с психични разстройства и в състояние на афект. Действията им се характеризират с хаотичност и импулсивност, със слаба и неконтрулируема воля. Другият вид масови убийци са терористи, добре организирани и подготвени – като самостоятелни единици или като група.

 

С кое от горните определения се „връзват“ обясненията на МВР за Росен Ангелов, посочен като масовия убиец в Нови Искър?

 

Шефовете в МВР ще скочат: Това са само теории и книжки. Писна ни някакви аматьори да ни поучават. Да, не съм експерт, но съм си направил труда да прочета част от тези книжки. Написани са от хора, които знаят за какво иде реч, които са работили десетилетия по сложни и трудни случаи. Тези книжки са от живота и практиката, а вие, драги некадърници, дори не сте ги разлистили да видите има ли картинки... Вие сте над тия неща. Вие сте високопоставени марионетки на определени кръгове и интереси. А някои, от вас са там, защото са корумпирани и са спуснати от още по-корумпирани. Това е ваша драма, а и наша. Кървавите плодове го доказват.

 

И още нещо. Бизнесменът Петър Христов е завършил Средното сержантско военно училище "Георги Измирлиев" в Горна Оряховица. След 90-а година прави някакви крачки по линия на образованието си, но най-вече в бизнеса – като представител на силовата групировка СИК във Великотърновско. (Съжалявам за насилствената му смърт.)

 

Главният секретар на МВР Младен Маринов още като дете мечтаел да стане милиционер. Сам го казва в едно интервю в медия на Пеевски. Затова на 15 години постъпва в сержантското училище в Пазарджик. После станал шофьор на Мето Илиенски, едно от емблематичните лица на ъндърграунда.

 

Предишният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров също е възпитаник на милиционерското сержантско училище в Пазарджик. Също е бил на служба при Мето Илиенски, а сега е организационен секретар на партия „Атака“ и идеолог на руския модел на държавно управление.

 

Алексей Петров, специалният съветник в ДАНС и той е възпитаник на сержантското училище в Пазарджик. В момента е бизнесмен, главен обвиняем по делото „Октопод“ и доцент в УНСС.

 

Цветан Цветанов – завършва ВИФ за учител по физическо. Постъпва в МВР като шофьор с чин сержант - три напречни лентички на пагона. Развива се бурно под крилото на своя идол Бойко Борисов, който е завършил Школата в Симеоново, специалност „Пожарна безопасност“. Шофьор-сержантът стана министър на вътрешните работи.

 

Това дали е стимулирало хората в системата, които са учили, работили, разследвали са десетки престъпления, трупали са опит и знания? Как мислите? Цветанов е и личен приятел на убития Петър Христов. По бизнес или по сержантска линия – вече е все едно.

 

И тези хора претендират за лидерски позиции в обществото и държавата. На тях не им трябват умни българи, затова се радват, че 2,5 милиона са навън. Видни гербаджии като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Димитър Главчев и др. също не желаят умните в държавата. На тях им е изгодно да правят бизнес в съвместни фирми с убития Христов. Не е незаконно, но е много съмнително.

 

Всъщност - уличаващо е.

 

Питам: Какво очаквате от такива? Да борят престъпността и посредствеността, от която произлизат? Сигурни ли сте? Утре като отвлекат ваш близък или пребият такъв в някое забравено село – им се обадете. След това звъннете в погребалното бюро. По-сигурно е…

 

Аз отивам на брега на реката да чакам следващите трупове. Няма да закъснеят. Осем дена - осем трупа. Браво, корумпирана власт и овчи народ! Още може...

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9 |18.04.2024 Политолог: Вероятно ще има нов тип коалиция след изборите . 1| 289 |18.04.2024 Георги Свиленски: Вотът на недоверие цели да покаже недостатъците на кабинета . 0| 278 |18.04.2024 Найден Тодоров за това дали ще се задържи на поста: Казва ли ти някой, смееш ли да питаш . 0| 417 |18.04.2024 Най-апетитна ли е София за професията "нотариус" ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads