Реклама / Ads
20| 5057 |12.02.2009 НОВИНИ

Заловиха 7 тийнейджъри, осквернили християнско гробище в с. Опълченско

.
Полицията в Кърджали разкри седемте младежи, осквернили старо християнско гробище край село Опълченско. Проверката започна след сигнал за видеоклип, разпространен в интернет. "Атака" плаши с граждански арести.
 
 На клипа се вижда как момчетата изтръгват кръстове от гробове, събарят метална ограда и извършват непристойни действия на местата, където са положени покойниците. Младежите говорят на турски диалект, използван от местната циганска общност. При разплитането на случая, обаче се оказа, че шест от вандалите са от ромски произход, а седмият е етнически българин. Тийнейджърите са ученици в местни училища и само един от тях е навършил пълнолетие наскоро.
По случая в момента се води полицейска проверка за установяване на причините. Вече знаем, че те са употребили алкохол - бира. Мога да ви кажа, че деянието е момчешка, хулиганска история, не е целенасочена, заяви Красимир Василев, заместник-директор на ОДП - Кърджали. Проверката по случая се извършва по член 325 от Наказателния кодекс за хулиганство.
Междувременно две от местните политически централи - БСП и НДСВ, осъдиха в декларации вандалския акт в гробището на Опълченско.
Истинският мюсюлманин не би осквернил гроб при никакви обстоятелства и независимо кой е погребан в него. Това заяви районният мюфтия на Кърджали Шабанали Ахмед по повод оскверняването на християнското гробище край Опълченско. Духовникът беше категоричен, че ако въпросните младежи са били възпитани в духа на ислямската религия, никога не биха извършили хулиганската постъпка. "Извършеното е в разрез с разбиранията и традициите ни", беше категоричен Шабанали Ахмед.
По-рано днес лидерът на „Атака" Волен Сидеров се обяви за смъртни наказания при поругаване на християнски символи и гробища. Това заяви той на пресконференция във връзка с поругаването на християнското гробище в село Опълченско. Сидеров даде 24 часа на полицията в Кърджали да арестува поругателите. Лидерът се закани, че ако това не стане, "Атака" ще извърши граждански арести. Утре в Кърджали се очаква да пристигне лидерът на „Атака", потвърдиха негови съпартийци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4758 |12.02.2009 Станишев доволен от евродоклада, опозицията направи негативен прочит . 16| 4755 |12.02.2009 БСП и ДПС покриха полицейското насилие в МВР . 2| 5314 |12.02.2009 Във Варна задържаха международен измамник, ужилил Египет . 5| 4977 |12.02.2009 Отново млекопроизводителите на протест, включват се и животновъди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads