Реклама / Ads
0| 3504 |03.06.2022 НОВИНИ

Зам.-министър на отбраната: Русия иска да замете военната агресия срещу невинни хора

.
Йордан Божилов Източник: БГНЕС
Русия иска да замете и скрие, че има военни агресивни действия на гърба на невинни хора, заяви заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов за 100-те дни война в Украйна.
 

Според него Русия не е склонна да започне мирни преговори.

 

„Единственият начин конфликтът да се реши бързо е да се спре агресията, да се изтегли от Украйна и да започнат преговорите. В противен случай ще видим един дълъг конфликт“, предупреди той в ефира на БНТ.

 

Йордан Божилов е на мнение, че санкциите вършат работа, но нямат ефекта да принудят руското ръководство да спре войната.

 

„Усещането на Русия, че е непредвидим играч накара Швеция и Финландия да поискат да влязат в НАТО. В момента се доизгражда и усилва многонационалната бойна група“, каза той.

 

Зам.-министърът на отбраната увери, че българското небе се охранява от български пилоти с МиГ-29, като имаме помощ от нашите съюзници с американски летци.

 

Стана ясно още, че той е посетил един от буферните центрове в Сарафово в Бургас и първото нещо, което му направило впечатление е детски смях, малки деца, до тях майките им, като при тях усмивка нямало. Имало опашка от възрастни хора от Мариупол и Киев, които се редели храна.

 

„Всички българи работят затова украинските бежанци да се чувстват добре. Има опит да се насади впечатление, че нищо не е направено, което не е така и е част от хибридната война и пропагандата“, изтъкна Божилов.

 

„От 2014-2015 г. никой не е направил един анализ и един план как да се осигурят с храна, медикаменти и подслон бежанците. Това сега е една от задачите, да се направи един анализ, когато има криза, да действаме ефективно не само по тази криза с войната в Украйна. Всички средства, които се осигуряват са от европейски фондове, постоянно постъпват и отиват по предназначение“, добави зам.-министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3071 |03.06.2022 САЩ ще търсят отговорност от Русия за военни престъпления в Украйна . 0| 3443 |02.06.2022 Зелена светлина за шестия пакет санкции на ЕС срещу Русия, отпада руският патриарх Кирил . 0| 3801 |02.06.2022 Guardian: Русия печели икономическата война със Запада - засега . 0| 4297 |02.06.2022 Заради санкциите срещу Русия за 11 минути ОПЕК+ реши да увеличи добива на петрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads