Реклама / Ads
6| 3176 |24.05.2021 НОВИНИ

Зам.-министърът на образованието: Няма да има ревизия в МОН

.
Мария Гайдарова Източник: БГНЕС
Няма да се прави ревизия в Министерството на образованието. Целта е да се подкрепи системата и да завърши спокойно учебната година, за да има и успешно начало на следващата учебна година. Това обясни пред Българското национално радио заместник-министърът на образоването Мария Гайдарова.
 

„Материалът за матурите не се редуцира, защото след проведени разговори в системата на образованието става ясно, че учебният материал е бил преподаден в цялост. Няма законово основание той да бъде редуциран. Осев това смятам, че учениците са се справили чудесно, да видим резултатите все пак“, поясни тя.

 

Гайдарова отбеляза, че учениците от 1 до 3 клас приключват учебната година на 23 юни, учениците от 4 до 6 клас приключват на 30 юни, това е по заповед на бившият министърът на образованието.

 

„Много динамично напредва образователната сфера и тя се справи с предизвикателствата по време на пандемията, защото имаме много отдадени учители на своята професия“, коментира още зам.-министърът.  

 

„Справихме се, защото учителите имаха една единствена цел – да помогнат на своите ученици да се явят на изпитите достойно и да бъдат успешни. Тази година, за разлика от миналата, когато започнахме да учим онлайн и бяхме всички в много стресова ситуация, вече не е така - имаме много и различни онлайн платформи, електронни учебници в подкрепа, така че цялото общество се обедини и мисля, че тази година се справихме малко по-добре от миналата. Има още какво да се желае, но това е обект на анализ чрез НВО, ще предприемем необходимите стъпки, за да подкрепим системата в тази посока“, посочи Гайдарова.

 

Тя отправи послание и по случай днешния празник:

 

„Честит 24 май на всички българи и всички просветители и да си пожелаем, за предадем на нашите деца традиционните възрожденски ценности  - вярата, че възходът на една държава става чрез книжовност и наука. Да пазим чисто българското слово, да поднесем днес цветя на Светите братя Кирил и Методий, да отбележим празника с дълбока признателност към тяхното дело.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 13898 |24.05.2021 Корнелия Нинова: Съюз с Татяна Дончева няма по три причини . 19| 13514 |23.05.2021 Янаки Стоилов: В бюджета няма средства за 50 лева към всяка пенсия и 1000 лева за медици на първа линия . 7| 3093 |23.05.2021 Георги Първанов няма да се кандидатира за президент . 16| 4150 |21.05.2021 Адв. Хаджигенов: Отцепването на Дончева няма да повлияе на резултата на ”Изправи се! Мутри вън!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads