Реклама / Ads
1| 5516 |21.01.2017 НОВИНИ

Заплашвали шефът на Софийския районен съд да внимава какво говори

.
Подалият оставка председател на Софийския районен съд Методи Лалов бил предупреден да внимава какво говори. Предупреждението било отправено от зам.-министър на правосъдието по времето на Зинаида Златанова. Скоро след това проверките в съда започнали, обясни пред БиТиВи магистратът.
 
Припомняме, че преди дни стана ясно, че Висшият съдебен съвет (ВСС) дава Лалов на прокурор заради обществена поръчка за доставка на принтери.

При инспекцията на Златанова в сградата на ГУСВ, където районният съд трябваше да се премести, Методи Лалов влезе в сблъсък с нея. Тогава пред журналисти Лалов показа, че сградата не е готова и магистратите не могат да работят в нея. По времето на Пламен Орешарски зам.-министър беше само Илия Ангелов. Той не е юрист, а магистър по машиностроене и дългогодишен полицай.

Днес Методи Лалов обясни, че ВСС още през 2014 г. е проверявал поръчката за новите принтери. Нередности тогава не са били открити. Сега одитният доклад бил базиран на мнението само на един експерт, че условията по конкурса елиминирали участници.

 

Лалов заяви, че днес трябва да се говори за неговата дейност, за неговите принтери, а не за съда. Подготвяйки поръчката за над 400 000 лв. с ДДС Методи Лалов станал по-голям специалист и от ВСС, и от Сметната палата. Техническото задание било написано от външна фирма.

 

Той обясни, че на условията могат да отговарят и три фирми. Различната цена на едно и също изделие също била въпрос на конкуренция на пазара. Лалов подчерта, че с новите машини, разходите за консумативи спаднали със стотици хиляди левове.

Той посочи, че главната тема са проблемите на Софийския районен съд - свръхнатовареност, недостатъчен кадрови и административен капацитет. "Явно не могат да простят, че някой има мнение и го повтаря на висок глас", посочи той. Лалов смята, че се изисква от районния съд да бъдат васали.

 

Той е категоричен, че няма връзка между съдийския протест и учредяването на партията на Христо Иванов - "Да, България". Методи Лалов подчерта, че по закон и морал не може да бъде свързан с политическа партия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3824 |19.01.2017 Отмъщение: ВСС даде шефа на Софийския районен съд на прокурор . 0| 4049 |10.01.2017 Шефът на ООН иска нов подход към войните . 4| 15770 |10.01.2017 Граничарите останаха без джипове, шефът им забравил да се подпише . 0| 4565 |08.01.2017 Шефът на полицията се хвали с успехи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads