Реклама / Ads
4| 3485 |22.06.2021 НОВИНИ

Започна чистка и в МОСВ: Уволниха шефката на РИОСВ-Бургас

.
Асен Личев Източник: стопкадър, bTV
Започна чистка и в Министерството на околната среда и водите. Днес служебният екоминистър е уволнил Детелина Иванова от поста шеф на РИОСВ-Бургас. Шефката на ОПОС пък изчезнала безследно и не могат да се свържат с нея вече 40-ти ден.
 

„Заварих 11 директори на регионални звена – РИОСВ- паркове и басейнови дирекции, които са назначени и не е проведен конкурс за тяхната длъжност. Ако забелязвате още не съм ги и сменил. Уважавам професионализма, но ако сгафят – уволнявам ги веднага. Такъв е случаят днес“, започна изявлението си Асен Личев.

 

„На 9 април, накрая на мандата, министър Емил Димитров подписва една заповед, с която се изменя една друга заповед от далечната 1984 година за местността „Каваците“ за два къмпинга – изненадващо отменя императивната забрана за строителство. На практика въвежда изключение. Дава се възможност и на всички, които искат да влизат вътре с техника. Мотивировката на госпожата, която е изпълнявала длъжността директор на РИОСВ-Бургас е била, че там са се насложили незаконни ползвания, които трябва да се узаконят“, обясни той.

 

„Тази заповед я отмених днес и уволних директора на РИОСВ-Бургас като негоден да управлява интересите на околната среда и водите и суверена. Още не съм й запомнил името, защото не е появила. Тази госпожа се казва Детелина Иванова. А директорката на ОПОС не можем да я намерим над 40 дни в България. Изчезна напълно. Мисля, че направих едно добро на България“, изтъкна Личев.

 

Той добави, че е генерирано закъснение между 9 и 17 месеца по отношение на плановете за управление на риска от наводнение и плановете за управление на речните басейни, което ни застрашава от нова наказателна процедура от ЕК. Според Личев Националният план за управление на отпадъците ще спомогне за това да се избегнат санкции от Европейския съюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11736 |14.06.2021 Поли Паунова: На 14 юни 2013 г. Така започна всичко, с погнуса. Държавата избра страната на Пеевски . 2| 3045 |12.06.2021 ”Евро 2020” започна с автогол. ”Скуадра адзура” надви Турция с 3 гола . 6| 3373 |10.06.2021 Американски бизнесмен: Санкциите на САЩ са поддръжка за чистката на България от корупцията . 3| 3676 |09.06.2021 Министър Комитова: Защо сме плащали авансово за строежи, които ще започнат след 4-5 години?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads