Реклама / Ads
0| 2147 |02.09.2024 НОВИНИ

Започна ремонтът на моста към бул. "България". Обещанието е движението да бъде възстановено още този месец

.
Източник: БГНЕС
През септември движението под моста на бул. "България" ще бъде възстановено, съобщи заместник-кметът на София Иван Василев пред журналисти. Той направи проверка на укрепителни дейности. Днес започна изграждането на укрепващото скеле на съоръжението.
 

Безопасността на хората на София е наш приоритет, именно затова още през май затворихме моста, посочи Василев. В момента сме предприели действия по аварийно подпиране на съоръжението. Работата започна вчера, прави се изкоп, който да осигури възможността за бетонова основа, върху която да стъпи скеле, което да подпре моста. Ще има общо две скелета, обясни технологичния процес заместник-кметът, предаде БНТ>





Той увери, че Столичната община прави всичко възможно ремонтът да се случи във възможно най-кратки срокове. Най-важна обаче е безопасността, затова в момента, в който сме сигурни, че основата е подходяща и може да издържи тонажа на моста, така че да няма риск за хората, тогава ще отворим движението под него да бъде пуснато.

 

"Надяваме се това да стане през септември", каза Василев.


По думите му следващата стъпка е да се направи междуведомствена работна група с институции и граждани, за да се прецени как е най-добре да се направи ремонтът на съоръжението.

 

Василев припомни, че през май по договора за поддръжка, който има Столичната община с Агенцията "Пътна инфраструктура" за съоръжението, общината възложи на инженерите от Университета по архитектура, строителство и геодезия, да направят това обследване, като процесът отне 45 дни.

 

"Анализът показва, че детелината отдолу и качването на Околовръстния път е по-важният път, който по-често се използва от хората, а за този, който е в посока кв. "Бояна" има алтернативи и не се причиняват задръствания. Приоритетно работим да пуснем движението под моста", подчерта Иван Василев.







Той припомни, че за финансирането на ремонта изпълняващият длъжността главен архитект на Столичната община в края на миналата седмица издаде протокол по Закона за устройство на територията и вкара обекта в аварийност, което дава възможност на Столичната община да подпре съоръжението и да пусне движението. Ясно е, че съоръжението е собственост на държавата, но когато тя отсъства, Столичната община е тук, заяви заместник-кметът. Според него държавата не трябва да абдикира от отговорностите си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2143 |02.09.2024 Българските банки имат все по-голяма печалба . 1| 21253 |02.09.2024 Брокер: Цената на апартамент над 120 квадрата в добра градска зона, след довършване и обзавеждане, гони 1 млн. лв. . 0| 3077 |02.09.2024 Дългогодишен директор: 23 са стъпките, за да санкционираме ученик. Защо оценката за поведение да не е върху житейски умения? . 0| 2159 |02.09.2024 Закопчаха 4-ма българи на остров Санторини, измамили възръстна албанка с 98 хил. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads