Реклама / Ads
39| 5046 |23.09.2011 НОВИНИ

Започна се

.
Предизборната кампания стартира 30 дни преди самите избори - 23 октомври. Според законовите разпоредби кампанията се води на български език. 18 са двойките, кандидат- президенти и вицепрезиденти. Циганските лидери пък са в готовност за мащабна търговия на гласове.
 

Днес официално започва предизборната кампания за избор на президент и вицепрезидент на България и за избор на местни органи на властта. Предизборната кампания стартира 30 дни преди самите избори - 23 октомври и завършва в 24.00 часа на 21 октомври, или един ден преди самите избори.

 

22 октомври е ден за размисъл. На него, както и в изборния ден не се допуска провеждането на кампания.

Всичките 18 двойки, кандидат- президенти и вицепрезиденти на страната отговарят на изискванията да имат постоянен адрес в България, да нямат друго гражданство, гражданството на техните родители също да е българско, да не изтърпяват наказание "лишаване от свобода" и да не са под запрещение. Те са посочили настоящите си адреси за последните пет години. Това са: кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова; кандидатите на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов; кандидатите на "Атака" Волен Сидеров и Павел Шопов; кандидатите на коалиция "Съюз на десните сили" Румен Христов и Емануил Йорданов; на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева; двойките, издигнати от инициативни комитети - Меглена Кунева и Любомир Христов; Алексей Петров и Николай Георгиев; Венцислав Йосифов и Илиян Димитров; Светослав Витков и Венцислав Мицов; Димитър Куцаров и Камелия Тодорова, Николай Василев и Владимир Савов; кандидатите на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева; номинираните от Национално движение "Единство" Сали Шабан Ибрям и Валентина Гоцева; кандидатите на БЗНС Николай Ненчев и Жеко Иванов; на Българската демократична общност - Андрей Чобанов и Ангел Мирчев; Стефан Солаков и Галина Василева от Национален фронт за спасение на България; Мария Капон и Николай Кисьов от Единна народна партия; Павел Чернев и Анелия Делчева от Партия за хората от народа.

 

25 са кандидатите за кмет в София, не по-малка е конкуренцията и в другите големи, а и в по-малки градове на страната.

 

Според законовите разпоредби кампанията се води на български език. Кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети могат да изготвят и разпространяват плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали. На всеки агитационен материал задължително трябва да бъде отбелязано от чие име се издава. Всеки агитационен материал задължително трябва да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като въпросната информация трябва да заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и да е разположена в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация също трябва да се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание.

 

В същото време от редица тв предавания стана ясно, че циганските лидери са в готовност за мащабна търговия на гласове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5318 |03.07.2011 Със света литургия започна честването на Максим . 29| 6102 |10.04.2011 О. Донев: Започнах с дъвки, бонбони, детски игри . 7| 5069 |10.02.2011 Агенцията по безопасност на храните започна да функционира . 3| 5176 |07.02.2011 Наддаването за "Кремиковци" започна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads