Реклама / Ads
7| 10674 |11.03.2016 НОВИНИ

Започнаха ли ударите по близки на ДПС фирми?

.
ГДБОП, НАП спец прокуратура удариха организирана престъпна група за данъчни, измами съобщават от ведмствата. Разследвани са фирми, които реализират големи инфраструктурни обекти, спечелени по крупни обществени поръчки. Това, което се спестява в прессъобщението обаче е, че ударените фирми са сочени за част от „обръчите от фирми“ на ДПС.
 

От пресцентъра на прокуратурата обявиха, че са извършени претърсвания и изземвания на територията на градовете Пловдив, Благоевград, Лом и София. Разследва се дейността на търговските дружества „Агромах“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД, двете с основен предмет на дейност строителство. Дружествата са регистрирали няколко свои дъщерни фирми, които участват като техни подизпълнители при изграждане на строителни обекти. Дружествата от групата на „Агромах“ЕООД и дружествата от групата на „Пътища Пловдив груп“ АД ползват доставки от други фиктивни дружества -  „Буфери“. Това са „Кей пласт“ ЕООД и „Кей транс гео“ ЕООД. Чрез тях се осигурява документален поток, регулиращ задълженията за внасяне на ДДС на дружествата от строителните групи. Така се намалява дължимия към фиска ДДС. От своя страна буферните дружества ползват документален поток от друга група дружества с характеристиката на „липсващи търговски“ – регистрирани на лица с нисък социален статус, познати като бушони, за реализирането на данъчни измами. Според разследващите, щетата която са нанесли на бюджета за една година и половина е 14 млн. лева избегнат за внасяне ДДС. При претърсванията и изземванията в гр. Лом са открити и иззети златни накити на стойност около 500 000 лв. При извършване на процесуално-следствените действия в базата на „Агромах“ ЕООД в района на Благоевград, служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак сумата от около 1 000 000 евро. "Пътища Пловдив" АД е продадена от Георги Гергов преди около година и половина на "Агромах". Последната е позната, като "фирмата на Костадин Паскалев". През 2011 година "Агромах" е била пред фалит, работници са напускали масово, изведнъж от 2012 година досега тя излиза в предните редици на строителния бизнес в България. През 2014 година купува пловдивската строителна компания  "Пътища Пловдив", печели строителството на отсечка по магистрала "Струма" – участъкът около Петрич и връзката между "Марица" и "Тракия". Според запознати, тази фирма се ползвала с личните протекции на Бойко Борисов. Разследвани са участвие в корупционни схеми.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4624 |28.02.2016 Близки и приятели се прощават с Йордан Соколов . 5| 4268 |17.02.2016 Без Борисов започнаха дебатите по вота за недоверие . 4| 5586 |13.01.2016 Близки до Пеевски електронни издания цитират Фрогнюз . 2| 5718 |01.12.2015 О. Минчев: Амбицията на Турция е да обедини Европа и Близкия изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads