Реклама / Ads
119| 6284 |01.10.2011 НОВИНИ

Започва мащабна проверка на незаконно забогателите

.
Източник: bulfoto
Това решение беше взето на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) заради събитията в Катуница и последвалото напрежение в страната.
 

Заседанието продължи два часа, а темата беше "Актуални проблеми на вътрешната сигурност. Неотложни мерки за гарантиране на реда и законността в страната и недопускане на етническо напрежение".

Освен това беше решено всички лица с висящи над три дела да бъдат поставени в особен регистър. Участващите в заседанието отбелязаха, че е прецедент да се свиква Консултативен съвет по национална сигурност в предизборна обстановка.

След заседанието президентът Георги Първанов коментира, че е взето решение да се засили полицейското присъствие в малките населени места: „Нова мащабна проверка на незаконно забогателите. Става дума за лица, които демонстрират лукс, които не са плащали данъци, които не могат да докажат доходи, както и всички лица с висящи над три дела да бъдат поставени в особен регистър, да бъдат поставени на скенера".

 

Първанов допълни, че по начина, по който върви кампанията, е на път да компрометира целия изборен процес. Държавният глава призова още участниците в изборите да кажат „Аз избрах етническата толерантност" на агитационните си материали. И президентът, и премиерът Бойко Борисов заявиха, че не са доволни от действията на МВР в първата нощ на размирици в Катуница. По думите им обаче впоследствие органите на реда са подобрили работата си.Министър-председателят беше категоричен, че няма да иска оставки и да наказва полицаи за действията в пловдивската село. Той призова да бъде затворена страницата с размириците в Катуница: „Етническият мир е бил за пример досега. Призовавам всички колеги, които участват или искат да стават президенти, да бъдат по-нормални. За съжаление в Европа вече има държави, в които подобни екстремистки партии, подобни националистически партии, започват да влияят на процесите в Европа. Това е много опасен процес".

Лютви Местан от ДПС и Михаил Миков от БСП подкрепиха казаното, че трябва да се осигури спокойствие за нормалното провеждане на изборите. „Да се осигури връщането на политическия процес в нормалното му русло, за да може и дебатите за избиране на местни органи на самоуправление и държавен глава на Република България да бъдат политически дебати в нормална ситуация, а не в ситуация на екстрем", призова Местан. „Нека всеки ясно да заяви позицията си, защото едно е да заявяваш, че си против етническото напрежение, съвсем друго е да имаш позиция към тези, които конкретно го извършват", каза Миков.

 

Единствено лидерът на „Атака" Волен Сидеров се разграничи от взетите на заседанието решения: „Проблемите са много сериозни, те няма да се решат с една декларация, в която пожелателно да се каже „Дайте да не нагнетяваме напрежение и да пазим етническия мир". Етническият мир отдавна е нарушен в България. Той е нарушен оттогава, откакто оставиха безнаказано цигански банди да върлуват, да трепят, да убиват, да грабят и да не бъдат наказвани".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 17900 |29.07.2011 Сините атакуват кабинета – искат проверка на строежа на АМ „Тракия” . 28| 5968 |10.07.2011 Проверка отхвърли обвиненията за кражби на летище София . 27| 4996 |01.07.2011 РЗС погна Първанов, настоява за данъчна проверка . 70| 7653 |26.05.2011 Wikileaks: Б. Борисов-мащабна контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads