Реклама / Ads
0| 4984 |02.04.2014 НОВИНИ

Започва предварителна продажба на билети за Великден

.
За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от 7 април (понеделник) "Холдинг БДЖ" ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщиха от БДЖ.
 

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин "Холдинг Български държавни железници" ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 7-и до 21-и април.

Клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач www.bdz.bg).

За празничните дни по повод Великден, "Холдинг БДЖ" ЕАД предвижда да осигури допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за дванадесет влака, движещи се по основните търговски направления, които обхващат общо 55 гари. Това са: - бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Карлово – Бургас и обратно; Горна Оряховица – София и обратно; София – Горна Оряховица – Варна и обратно; и - бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6259 |25.03.2014 Блага вест:"Булгартабак" започва незабавно изкупуване на тютюна . 9| 6017 |19.02.2014 С декларации срещу изказването на Хафъзов започват работа депутатите . 7| 6129 |16.02.2014 Таня Андреева: През март започва изграждането на „пироговчета” . 2| 5924 |18.01.2014 Предотвратиха продажбата на наше бебе в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads