Реклама / Ads
0| 2952 |21.11.2022 НОВИНИ

Започва събирането на проекти по „Красива България” за 2023г.

.
До 20-ти февруари 2023г. общините, областните управители и държавните институции могат да кандидатстват по проект „Красива България” (КБ) към Министерство на труда и социалната политика (МТСП). ще бъдат финансирани проекти осигуряват подобрени работни условия, както и по-качествено обслужване на гражданите. Сферите на кандидатстване са в областта на: образование, здравеопазване, социални услуги, култура, администрация, спорт и развлечения.
 

Първата мярка „Подобряване на обществената среда в населените места” е насочена към развитието на устойчива, свързана и достъпна обществена среда. По нея се допуска кандидатстване за строително-монтажни/ремонтни работи в сгради, вкл. със статут на недвижима културна ценност, които са за обществено обслужване в областта на: администрацията, културата и изкуствата, спорта и социалния туризъм.

 

Друга възможност предоставя  „Подобряване на социалната инфраструктура”. Тя има за цел да осигури подходяща и рентабилна образователна и здравна инфраструктура, както и да бъде използвана за оптимизация и модернизация на сградния фонд в сферата на дневните социални услуги. По нея се допускат строително-монтажни/ремонтни работи в сгради, вкл. със статут на недвижима културна ценност, които са за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването и предоставянето на социални услуги от нерезидентен тип.

 

Чрез „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип” се цели обновяването на условията на живот на групи в неравностойно положение, като се създаде  подходяща социална инфраструктура за предоставяне на социални услуги в общността от резидентен тип, които заменят институционалната грижа. Допускат строително-монтажни/ремонтни работи в съществуващи сгради или самостоятелни обекти в тях, или ново строителство за предоставяне на социални услуги от резидентен тип. По нея не се допускат обекти със статут на недвижима културна ценност.

 

И по трите мерки може да се финансира благоустрояване на прилежащите външни пространства на съответните сгради, но в рамките на урегулираните поземлени имоти, в които те са разположени.

 

Подробна информация за условията за кандидатстване може да се намери в рубриката Проект „Красива България”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3097 |20.11.2022 Светът е футбол! Започва Мондиал 2022 в Катар . 1| 4622 |20.11.2022 Ивайло Мирчев: Шенген започва да се изпарява заради Капитан Андреево . 12| 7074 |18.11.2022 Бимбалов: Триединството на статуквото започва да се държи като Инквизиция. Разчекват нещастната ни демокрация . 8| 7232 |17.11.2022 ”Демократична България”: Енергийният министър изгони Европейската банка, под риск са проекти за над 3 млрд. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads