Реклама / Ads
2| 4479 |19.03.2015 НОВИНИ

Започват проверки на бензиностанциите

.
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор започва засилени денонощни проверки на бензиностанциите. Контролът е във връзка с направен анализ и оценка на риска, свързан с качеството на течните горива и метрологичния надзор на средствата за измерване.
 

 ДАМТН ще проверява документално всички физически и юридически лица, които разпространяват или използват течни горива отговарят ли на изискванията на Закона за чистота на атмосферния въздух /ЗЧАВ/ и Закона за измерванията /ЗИ/.Обект на контрола ще бъде дали обектът има декларацията за съответствие на разпространяваната партида течно гориво, с посочени в нея вида и количеството течно гориво, лицето, на което то се предоставя за последващо разпространение, датата и номера на документа за експедиция. Ще се проверява и маркировката на дозиращите помпи или съдовете използвани за разпространение на течни горива, отговарят ли те на изискванията на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

 

Освен това инспекторите ще следят има ли поставена на видно място информация за вида на горивото; отговаря ли то на изисквания за качество и има ли декларация за съответствие за разпространяваната партида. Ще се следи изпълнява ли се програмата за техническа поддръжка на съоръженията за съхраняване, товарене/разтоварване и зареждане, свързана с осигуряване спазването на установените изисквания за качество на течните горива.

 

Обект на контрола ще бъдат също средствата за измерване – дали те са точни и има ли наличие на знаци, удостоверяващи извършен контрол. При констатиране на нарушения длъжностните лица ще налагат принудителни административни мерки по реда на ЗЧАВ и ЗИ и ще съставят актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Проверките ще са през всички часове на денонощието, тъй като анализът на риска установява, че повечето нарушения се извършват през нощта и в почивните дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5356 |24.02.2015 Прокуратурата: Още няма обвинения за проверките във ВМА . 1| 4775 |08.02.2015 Патрули на КАТ започват проверки в София . 2| 4277 |04.02.2015 Борисов обеща: Проверките в енергетиката ясни до месец . 9| 4487 |26.01.2015 Я. Тодоров: Сигналът срещу Ченалова отключи водопад от проверки срещу нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads