Реклама / Ads
1| 2402 |27.08.2024 НОВИНИ

Заради масираните атаки на окупаторите: Във всички региони на Украйна е ограничено потреблението на тока днес

.
Източник: БГНЕС
Във всички региони на Украйна е ограничено днес потреблението на тока в резултат на руските атаки по украинската енергийна система, предадоха от "Укренерго" в приложението Телеграм.
 

На 26 август врагът извърши най-голямата ракетно-безпилотна атака по украинската енергийна система от началото на войната, посочиха от "Укренерго". Ремонтните екипи на "Укренерго" усилено ликвидират последствията. Енергетиците работят  24/7, за да върнат светлината в домовете на украинските граждани възможно най-скоро.

 

Мерките за ограничаване на потреблението се прилагат втори ден във всички области. 

 




По данни на "Укренерго" 543 населени места са откъснати напълно или частично от електроснабдяването.

 

От 6:00 до 11:00 ч. и от 15:00 до 21:00 ч. в цялата страна се прилагат четири етапа спирания на тока, което означава 12 и повече часа в денонощието да няма ток. 

 

Към момента украинската енергийна система се възстановява след девет масирани атаки от страна на руснаците, все още има дефицит на електроенергия, а в енергийните обекти текат аварийни и планови ремонти, уточняват от "Укренерго" .

 

Стабилизационните прекъсвания на електрозахранването за денонощие в Одеса са на режим – 3 часа има ток, 6 часа няма.





По време на спирането на тока в Одеса магазини, обекти от сферата на обслужване, аптеки, ресторанти, кафенета работят на генератори. В целия град се чува мощният бумтеж на генераторите.

 

Българската общност в Украйна според официалното преброяване през 2001 г. наброява 204 хиляди души. Компактно българите живеят в Одеска, Запорожка, Николаевка и Кировоградска област.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2622 |27.08.2024 ЕК: България се оказа в цайтнот. Няма да отпуснем допълнително време на правителството за еврокомисар . 1| 2205 |27.08.2024 Израелските сили спасиха още един заложник, който е бил сред десетките отвлечени от Хамас на 7 октомври . 6| 2278 |27.08.2024 Пеевски предлага Искра Михайлова - Копарова за еврокомисар . 1| 5014 |27.08.2024 Ректорът на НБУ след инцидента с Аулата: Всяка част от сградата на висшето училище ще бъде проверена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads