Реклама / Ads
0| 3766 |06.04.2017 НОВИНИ

Заради уволнени шофьори ВСС спретна проверка на Лозан Панов

.
Лозан Панов
С 14 срещу 6 гласа ВСС назначи проверка на Лозан Панов. Поводът са жалбите на съкратени шофьори, счетоводителки, ай ти специалист и служител на международния отдел, безпрецедентно изслушани от пленума на съвета на 16 март – деня, в който румънският прокурор „Антикорупция” Лаура Кьовеши изнасяше лекция в зала „Тържествена” на Съдебната палата по покана на Лозан Панов. Това съобщи Де Факто.
 
С 3 срещу 14 гласа обаче не се прие ответното предложение на Калин Калпакчиев същата проверка да се назначи и за ВАС, администрацията на главния прокурор и ВСС.

Подобна проверка на председател на Върховния касационен съд е първа в историята на ВСС.
А най-забележителното в нея е, че предметът й остана трайно неясен не само за публиката, но и за част от кадровиците.
По предложение на Михаил Кожарев и Светла Петкова, в крайна сметка решението гласи: „Възлага на дирекция „Вътрешен одит” на ВСС одитна проверка за консултиране по отношение идентифициране и оценяване рисковете във ВКС, свързани с управлението на човешките ресурси от встъпването на Лозан Панов досега”.
Преди това Узунов, Кожарев и Петкова се надпреварваха да издигат предложения за въпросната проверка.

Преди това Лозан Панов накратко изложи предисторията на въпросните съкращения. След „тежките” преговори за бюджета през 2015 г. ВСС решава да се оптимизира администрацията на ВКС, ВАС, ВСС, прокуратурата. През 2016 г. е извършен функционален анализ на администрацията на ВСС, констатирани са припокриване на функции в някои дирекции, налични звена с изключително ниско натоварване. Въз основа на него е направен проект за промени в правилника за администрацията на ВКС, гласуван от пленума на съвета и обнародван на 20 декември 2016 г.
На базата на това са извършени съкращенията при спазване на всички правила. Бе кактегоричен: „Прекратих правоотношението с определени служители, право на всеки от тях е да оспорва заповедта пред съда, но не е в правомощията на ВСС да се произнася по законността на уволнението”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4136 |06.04.2017 Брюксел търпи България без еврокомисар заради ЕНП . 4| 3594 |06.04.2017 Търгът за тунел „Железница” е спрян заради мистериозно изчезнала оферта . 6| 4950 |06.04.2017 Уволненият чиновник: Радев иска спешна промяна в Изборния кодекс заради ДОСТ . 1| 3499 |06.04.2017 Опасност от преливане заради дъжда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads