Реклама / Ads
1| 4363 |10.09.2023 НОВИНИ

Зарица Динкова: 4000 са засегнатите от наводненията по Южното ни Черноморие

.
Зарица Динкова, министър на туризма Източник: Стопкадър: Нова телевизия
”Според официалните данни 4000 са засегнатите от наводненията. Но разбира се, всички, които се намират в района, по един или друг начин са пострадали.” Това заяви пред Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова.
 

По думите й от нейното ведомство са очаквали удължаване на туристическия сезон до октомври.

 

"Имахме планове и за ноември - Нестинарски фестивал в с. Кости. Сериозни са последствията от бедствието и трябва да се мобилизираме. 30 млн. са предвидени за подпомагане от Фонда за бедствия и аварии", посочи Динкова.

 

"Трудна е ситуацията, затова трябва да започнем да работим още отсега, за да подпомогнем този регион. Важно е как се изразходват парите за маркетинг и реклама. Тези пари години наред потъваха в джобовете на една клика", алармира тя.

 

Запитана дали ще се върнат туристите по Южното ни Черноморие, Динкова каза следното:

 

"Ще направим каквото можем. В крайна сметка ние не предлагаме само плаж и слънце. Предлагаме широка опция от възможности. Можем да предложим културен и планински туризъм в региона. Ще направим всичко възможно. Ние винаги продължаваме да тичаме след проблемите, а нямаме ясна визия за превенция. Трябва да промотираме и да представяме държавата си в по-добра светлина като дестинация", отбеляза още министърът.

 

На въпрос дали е чиста водата в момента по Черноморието ни, Динкова отговори, че в зоната на бедствието има замърсяване, има наноси, които са свлечени.

 

"По цялото Черноморие - ситуацията с водата е следната - официалните данни показват, че водата в българското Черноморие е по-чиста в сравнение с предишни години. Имаме плажове под престижната емблема на "син флаг"", категорична бе тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2494 |15.08.2023 Силният вятър в Бургаско разпалва наново огнената стихия. Нараснал е броят и на засегнатите къщи . 4| 2788 |31.07.2023 Министър Динкова: Обмисля се създаване на туристическа полиция . 2| 2600 |24.07.2023 Министър Динкова: Мисля, че темата с искането за оставки се изтърка . 17| 3332 |23.07.2023 ”Министърът на туризма обяви война на туризма”: Браншът поиска главата на Зарица Динкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads