Реклама / Ads
20| 5615 |29.11.2021 НОВИНИ

Зарков: Ръководството на БСП допусна много грешки. Социалистите ще решат дали аз ще съм новият лидер

.
Темата за БСП е от самостоятелно значение за България, но преговорния процес за съставяне на правителство трябва да бъде доминиран от това. Но всяко нещо по реда си - първо е съставянето на устойчиво правителство на промяната - без ГЕРБ и ДПС; създаването на бюджет за следващата година - тоест работа в парламента; след това - конгрес, пряк избор и нов председател на левицата. Социалистите ще решат дали аз ще съм бъдещият лидер на БСП.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" Крум Зарков от БСП. Коментарът му идва на фона на броженията в левицата, които според мнозина анализатори могат да повлияят на преговорните процеси за съставяне на правителство след изборите на 14-ти ноември.


"Една политическа система трябва да има два стълба - ляв и десен. Разглобяването на тази система доведе до феномена “ГЕРБ”. Ние трябва да излезем от това с хибридни варианти. Съвсем скоро българската политика ще влезе в нормалното русло. Днес разделителната линия е “промяна - статукво”. Статуквото ще бъде преодоляно, важните крачки вече са направени", посочи още Зарков.


По думите му предизвикателството за лидерския пост не е отправено към самата Нинова, а е лично предизвикателство за самия Зарков. Кандидатът за председател на социалистите иска да привлече по-млади хора и да изгради едно по-модерно ляво. 


"Извадката показва, че гласувалите за БСП на последните избори са предимно възрастни хора. Те заслужават своето уважение. Но в същото време се вижда, че Европа върви вляво и в България има нови поколения. Ръководства, които не са свързани с предишния режим, отхвърлянето или защитата му, а просто са в нова среда. Тя ще доведе до ляво мислене. Много са аспектите, в които ръководството на БСП допусна грешки - залитането към националистическата тема, нееднозначната подкрепа към президента Радев. Има и други грешки, които се натрупаха във времето назад, но не е само Нинова виновна", посочи още Зарков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 13699 |28.11.2021 Крум Зарков: Очаквах реакция, Нинова се опитва да ме обиди с “джендър” . 4| 2895 |25.11.2021 Уволнени са митничари от РСМ, допуснали автобуса от ”Струма” у нас без разрешително . 17| 3155 |24.11.2021 Крум Зарков: Готов съм за лидер на БСП . 8| 3222 |23.11.2021 Крум Зарков: Трябва да се закрият спецсъда и спецпрокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads