Реклама / Ads
3| 6703 |09.05.2018 НОВИНИ

Защитата на Цв. Василев: Прокуратурата прави всичко възможно свидетелите да не влязат в съдебната зала

.
Защитниците на подсъдимите Източник: БГНЕС
Прокуратурата прави всичко възможно ключови свидетели да не влязат в съдебна зала. За това алармираха адвокатите на банкера Цветан Василев. Както вече ви информирахме днес се провежда поредното заседание по делото КТБ в специализирания съд.
 

Свидетелите ще бъдат разпитани така, че защитниците да не могат да им задават въпроси, допълни защитата на Василев. За 1,5 часа прокуратурата прочете 20 страници от обвинителния акт. Целият е 5 000 страници и според юристи може да се изчете за 50 дни.  От него стана ясно, че Цветан Василев е обвинен като „подбудител и помагач за източване на икономиката”. Това, което направи впечатление на всички в съдебната зала е, че на всяка страница от обвинението се повтаря една и съща информация. Тя е свързана основно с това, какви длъжности са заемали подсъдимите.

Оказва се, се основният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов е разпитван 30 пъти, но на нито един разпит не е присъствал адвокат на подсъдимите.

 

Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, който е и наблюдаващ прокурор, заяви, че адвокат на Василев му е предлагал пари, за да „профилактира” Бисер Лазов. Той дори заплаши, че за това ще има дело. Защитниците светкавично опровергаха категорични тези твърдения. Всеки от тях поотделно отрече подобно нещо. Гешев внезапно реши да напусне заседанието, като се оправда с неотложни задачи. В началото на деня той предложи да не се чете обвинителния акт, защото бил качен на страницата на ведомството. Адвокатите на Василев заявиха, че няма такава законова практика.

 

Съдът се съобрази с доводите на защитата и даде думата на държавното обвинение да изчетат всичко, което са написали. Гешев обвини именно адвокатите в опит да се бави процеса, макар че крайното решение дали да се чете или не обвинителния акт, се взима само и единствено от съдията. Съдът дори беше решил, че присъстващите в залата трябва да стоят прави през цялото време. Различни заболявания на защитниците, обаче осуетиха това да се случи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5490 |07.05.2018 Дойчин Василев: Дано Боян се е окопал в снега! . 16| 7097 |03.05.2018 Илиян Василев: Взаимното уважение е част от самоуважението . 15| 12593 |28.04.2018 Илиян Василев: Борисов изглежда все по-изхабен, уморен и без идеи (видео) . 14| 11439 |27.04.2018 Илиян Василев: КОНПИ и сие - обикновен фашизъм или обикновен болшевизъм?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads