Реклама / Ads
3| 3919 |27.05.2021 НОВИНИ

Защо отрязаха главите на шефовете на пътната агенция?

.
Олег Асенов, Георги Терзийски, Иван Досев Източник: стопкадър, bTV
Плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26 май т.г. Това е причината за освобождаването на досегашното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“.
 

Припомняме, че в Комисията по ревизия, която бе създадена в 45-тото Народно събрание, бяха разисквани подобни практики, свързани с държавното предприятие „Автомагистрали“. Директорът на дружеството Стоян Беличев обясни практиката с това, че авансирането е обезпечило капариране на материали и машиносмени на цени, по-добри от тези в момента.

 

Вече бившият член на пътната агенция Иван Досев посочи, че всички авансови плащания са по условията на договорите между АПИ и фирмите. „Необходимо условие е наличието на договор и клауза за авансово плащане, никъде не е поставяно условие за проектна готовност“, заяви той. Според него повдигането на темата в 45-тото НС е било спекулативно.

 

Ексшефът на АПИ Георги Терзийски пък останал „меко казано изненадан“ от мотивите за освобождаване си, за което научил вчера в края на работния ден. По думите му не е ясно заради плащания по кои обекти той и колегите му са отстранени от агенцията.

 

На мястото им идват Апостол Минчев (председател на УС), Веселин Пейков и Ивайло Денчев (членове).

 

Терзийски, Досев и третият освободен член на УС на АПИ инж. Олег Асенов днес се срещнаха с тях и с един от зам.-министрите на регионалното развитие, за да предадат започнатите задачи на новия екип. „Днес стоим цял ден в агенцията, с цел да предадем управлението на новия екип и да отговорим на всички техни въпроси, въпреки че днес формално не сме на работа. Това говори за едно – не се страхуваме нито от въпроси, нито от проверки“, отсече Терзийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4096 |25.05.2021 Румен Радев: Не можеш да прихващаш самолет и да го накараш да кацне, защото имаш политически противник на борда . 13| 3695 |24.05.2021 Проф. Михаил Неделчев: Не виждаме светлите си бъднини, защото постоянно се сравняваме с останалите европейски държави . 67| 9174 |22.05.2021 Радев: Защо не питате защо службите останаха слепи и глухи за шкафчетата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads