Реклама / Ads
12| 11511 |10.04.2024 НОВИНИ

Служебният кабинет смени шефа на АПИ

.
Виолета Коритарова Източник: МРРБ
Със своя заповед министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова освободи председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ясен Йорданов след установени с вътрешен одит незаконосъобразни действия. За временно изпълняващ е назначен Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ.
 

Вчера имаше кадрови промени и по отношение Министерството на финансите. Новият министър на финансите Людмила Петкова обяви смяната на директора на Агенция "Митници".

"Назначих за директор на Агенция "Митници" Георги Димов, досегашен зам. изп. директор на НАП. Основната задача е да пренесе добър опит и практики в Агенция "Митници" от НАП", каза Петкова вчера.

 

Министър Коритарова днес е взела решението си за освобождаване на инж. Йорданов "след като се запозна с доклада от проверката, която е установила незаконосъобразно подписване на анекси за увеличаване на стойността на договори с до 50%, както и незаконосъобразно възлагане на дейности по поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на областите Варна и Добрич", посочват от пресцентъра на МРРБ.

 

Одитът е извършен от екип от служители на дирекция "Вътрешен одит" и инспектората на МРРБ през месец март 2024 г. в изпълнение на заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Денков" Андрей Цеков. Проверени са възлаганията на дейности по поддържане на републиканските пътища.

 

Установено е, че след сключване на нови договори на 22 декември 2023 г., договорите за текущ ремонт и поддържане от 28 октомври 2022 г. са автоматично прекратени. Това прави незаконосъобразно извършеното възлагане по тях на територията на двете областни пътни управления в Североизточен район след 22.12.2023 г. В одита се установява и незаконосъобразно увеличение с анекси на стойностите по договорите от 2022-ра година с до 50 на сто.

На 1 април одитният доклад е изпратен на председателя на УС на АПИ и на Агенцията за държавна финансова инспекция.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2348 |10.04.2024 Зеленски: Руснаците мразят всичко, което е извън техните граници . 2| 2328 |10.04.2024 Шефът на НАТО: Не отчитаме пряка непосредствена заплаха за някой от съюзниците . 15| 7741 |10.04.2024 Илиян Василев: Радев получил търсената „Пътна карта“ още при служебния кабинет на Янев . 21| 5558 |10.04.2024 Георги Киряков за ФрогНюз: Има съмнения, че служебното правителство ще се намесва пряко в предизборната кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads