Реклама / Ads
30| 24840 |16.07.2021 НОВИНИ

Заваляха коментарите след пресконференцията на „Има такъв народ“ и Николай Василев

.
Източник: Фрог нюз
Не стихват коментарите след пресконференцията на предсталителите на „Има такъв народ“ - Тошко Йорданов и Филип Станев, заедно с вече оттегленото им предложение за министър-председател - Николай Василев.
 

На пресконференцията отсъстваше лидерът на партията Слави Трифонов. За сметка на това неслучилият се премиер Николай Василев не пропусна да обясни какво точно е искал да направи.

 

Въпреки надеждите, че новият министър-председател, както и ревизираният кабинет, ще бъдат представени днес, Тошко Йорданов даде да се разбере, че това ще се случи „когато му дойде времето“

 

Ето какви са реакциите на видни общественици след пресконференцията на „Има такъв народ“:

 

"21 причини да се ползват услугите на професионални ПР-консултанти
Да се възползваме от ситуацията и да извлечем няколко урока по модерни комуникации.

 

Ако „Има такъв народ“ използваха услугите на професионален ПР-консултант, то той щеше да ги посъветва някои неща като:


1. Добре е пресконференциите да се правят в началото на един процес, а не в края.
2. Добре е да се прави отчет на извършеното, а не на какво е щяло да бъде извършено.
3. Добре е хора да се представят на живо, а не на запис.
4. Особено като става дума за бъдещи управляващи, които искат доверието на избирателите.
5. Добре е хората, които се представят, да имат възможност да кажат по няколко думи.
6. Следизборната комуникация не е като предизборната.
7. Никога не можеш да направиш първо впечатление за втори път.
8. Няма лоши въпроси, има глупави отговори.
9. Даже и сто пъти да се зададе един въпрос, трябва сто пъти внимателно да се отговори.
10. Излъчващият съобщението носи отговорност за неговото разбиране, а не приемащият.
11. Когато някой дава извънредна пресконференция за потушаване на криза, не трябва да се кара на журналистите. Все пак той е в криза, не те.
12. Когато някой дава пресконференция, не си задава сам въпроси. Ако иска да каже нещо специфично, прави го в първоначалното си изказване.
13. Когато някой е в криза, не трябва да ехидничи, да отправя лични нападки и коментари, да фамилиарничи с журналистите.
14. Модерните комуникации промениха хората, направиха ги по-активни, по-търсещи, по-искащи. Говори се „с хората“, а не се спускат идеи и кандидати „на хората“.
15. Модерните комуникации обединиха хората в общности. Активни общности. И ако някой политик не харесва това, то сигурно има нещо друго, в което е добър.
16. Обратната връзка е прекрасен инструмент за корекция на сгрешени стратегии, тактики или инструменти. Трябва да се търси обратна връзка, да се иска, да се мисли по нея.
17. Човек става политик като спечели избори. Независимо дали иска. Това носи своите отговорности за поведение и комуникация.
18. Но и от грешките човек може да се поучи и да стане по-добър. Ако иска да се учи, разбира се.
19. „Извинявай“ не е страшно животно, което ще ви ухапе.
20. Когато някой политик мисли, че има гениални идеи, но хората не ги харесват, то или идеите не са комуникирани правилно или не са гениални.
21. Доброто възпитание често не се забелязва. Докато не започне да липсва.
Всичко това го казваме на клиентите си всеки ден, преди всяко събитие.
Затова трябва да се използват услугите на професионални ПР-консултанти", Любомир Аламанов

 

„Свеждането на проблема „защо протестните партии отхвърлиха правителството на ИТН“ до „защото не харесват Ники Василев“, води директно до отхвърляне и на следващото...
Нито за секунда не допускам, че Тошко Йорданов и Филип Станев не разбират това. Но продължават да го повтарят, както и да им задават въпроса ще обсъждат ли предварително кабинет и програма с онези, които уж очакват да го подкрепят.
За добро или за лошо, отиваме на нови парламентарни избори скоро.
За мен е за добро“, пише в профила си във Фейсбук Весислава Танчева. 

 

„МЪЧИТЕЛНО ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ИТН И НВ
Мъчително ми е да го кажа, но пресконференцията на ИТН и Николай Василев е мъчителна – и за слушане, и за гледане.Тя започна като адвокатска пледоария на Тошко Йорданов в защита на Николай Василев, върху който се била изляла „уникална помия“, прерасна в автозащита на неслучилия се премиер и продължи като конфронтация между журналистите и двамата сценаристи.Николай Василев се държа като младоженец, който, като не е бил одобрен и харесан от родата и селото, разказва колко е добър и колко голяма е загубата, че не е станала сватбата. Акцентът беше колко десен младоженец е той, а разказът му за несъстоялата се брачна нощ с Властта прерасна в римейк на предизборна среща на НДСВ с избиратели.
Всички си спомняме колко повратлив, отскоклив и шътърен беше по времето на НДСВ и Коалицията тройка.
Учудващо е, че Николай Василев много, ама много критикува служебното правителство, а почти никак – правителството на Бойко Борисов.
Тези приказки, тези негови стрели се подеха и от Тошко Йорданов, който разказа подробности за срещите с тримата канени министри от служебното правителство, и едно към едно ги обвини в недискретност и неискреност.
Самата „пресконференция“ силно напомня приказката „впрягат каруцата пред коня“. Сега приказката звучи така: Спуска Министерския съвет преди пресконференцията.
И каквото и да се приказва, когато нещо е наопаки, то си е наопаки.
Продължава да е стряскаща неадекватната на моменти лексика на Тошко Йорданов. Неговите жестове и визия, ако щете, напомнят много и различни неща, но не и тези на кандидат-политик.
Филип Станев се опитва да интимничи с журналистите и смекчава тона, но само толкова. И което е наистина лошо – нито дума на разкаяние, на извинение, че случката с обявеното изневиделица проектоправителство е грешка, суета, его и глупост.
Това не може да бъде казано точно така, но нямаше да е лошо поне да се намекне.
И, разбира се, за да е пълна кашата, критиките към партиите на протеста продължават с пълна пара. Виновни са всички останали, само ИТН – не.
За съдебната реформа се споменава пренебрежително, отмества се встрани и става ясно, че голямото приказване днес е само заради това, че ИТН не ще да говори с никой друг. Не ще или не може.
Сега искам да разкажа нещо тъжно.
Преди много години в моето село посред зима, в дълбокия сняг, един пишман майтапчия – чичо Дачо, навлякъл наопаки овчи кожух, навил си около главата голям шал, боядисал си бузите с въглен и подгонил едно дете в здрача. Сигурно е искал да се майтапи, да се представи за голяма работа и плашило, но детето така се стреснало, че като стигнало в къщата си, легнало на легло и едва не умряло.
Положението сега горе-долу е същото - някой се прави на голяма работа, на Бог, но да не стане така, че детето (демокрацията) да се уплаши и да легне примряло на легло. Или да избяга в друго село и в други земи.
Пресконференцията може да продължи с години, но тя за мен завърши.“


Facebook, Николай Милчев

 

„Не мога да скрия, че намирам поведението на господата Филип Станев и Тошко Йорданов на тази пресконференция като неприемливо.
Нямаш право да обиждаш журналист. Който и да е той, от която и медия да идва. Точка.
Ако говориш за промяна, не говориш като на квартална седянка: не говориш на "ти", не говориш на малко име и не употребяваш ирония. Изключително неуместно е.
Винаги съм бил привърженик на йерархията в медиите и в това първи въпроси да задават "Българска национална телевизия", "Българско национално радио" и "Българска телеграфна агенция". След което идват въпросите на националните електронни медии, а след това - на всички останали. Тогава пресконференцията ти не получава "удари" от въпроси с кафяв оттенък още в самото начало.
Нямам никаква идея кого ще предложат за министър-председател "Има такъв народ", но съм сигурен, че трябва да имат пресаташе.“

 

Facebook, Мартин Димитров

 

„Да даваш публичност на неосъществените си мечти, това е присъщо на децата, девойките и юношите в пубертетна възраст. Но да оповестяваш защо не си станал премиер, след като си преспал няколко нощи с тази мечта, а си на възраст на десетилетия отдалечена от пубертета - това е смешно и несериозно. Аз бих могъл да ви разкажа детската си мечта да стана космонавт, защото темата днес е актуална и бих го направил по много по-интересен и забавен начин, отколкото Николайчо Василев ви разказва мераците си да бъде премиер и какво би направил, ако беше избран и назначен за премиер.“

 

Facebook, Любо Кольовски

 

„Има време станалите симпатични министри от служебното правителство да направят нова партия и да се явят на следващите избори.
Който е очаквал, че „Има такъв народ“ ще избере тях като мандатоносител, е разочарован.
Има още две раздавания на картите - първо ГЕРБ, после БСП или „Демократична България“. Може пък те да изберат Кирил Петков за премиер и да го оставят да вземе някои от министрите в служебното. Ако иска, де.
Иначе - търсим друго служебно правителство, а това прави партия и отива на избори. Ако иска, де.“

 

Fcaebook, Иван Бакалов

 

След изповедта на ястреба на остеритета Николай Василев - несбъднал се премиер на ИТН на Слави Трифонов, и заявлението на Тошко Йорданов, че пак ще предложат правителство без консултации (с понтенциалните партньори), вървим към трети, предсрочни парламентарни избори.


Отделен въпрос е, че ИТН не е проект на ДПС, но е повече от видно, че чрез формацията на Слави говори едрият капитал. ИТН, с нейния беден и потърпевш от олигархичния модел в БГ и неолибералната глобализация предимно млад електорат, се явява говорител на интересите на крупния бизнес: приватизация (на ББР), концесия (на магистрали), още по-ниски данъци (в нормалните страни вече вдигат корпоративните данъци) и т.н. А Василев, като един ултрапазарен динозавър си вярва, че сега пенсиите могат да се вдигнат с икономически растеж, че решението на проблемите е орязване на бюджетните разходи и т.н.

 

Facebook, Иво Инджов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2897 |16.07.2021 Стефан Янев: Да не спекулираме, разследването за МиГ-29 продължава . 0| 3441 |16.07.2021 94 са новозаразените за последното денонощие . 46| 16280 |15.07.2021 Залпове от ”Осанна!”, ”Разпни го!” и ”Извини се!” по Трифонов след оттеглянето на Н. Василев . 3| 5432 |15.07.2021 След разкрития на Фрог: БОЕЦ сезира 4 ведомства с искане Гешев да бъде отстранен и да се разследва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads