Реклама / Ads
22| 4953 |16.07.2021 НОВИНИ

Пресконференцията на ИТН е без Трифонов, Николай Василев обясни какво искал да направи

.
Николай Василев, Тошко Йорданов, Филип Станев
Очакваната пресконференция на ИТН се провежда без лидера на партията Слави Трифонов. Николай Василев започна веднага да обясни какво е искал да направи:
 

Не зная дали това ще ми бъде най-лесната пресконференция, но ще бъде най-усмихнатата. Благодаря на ИТН и Слави Трифонов за голямото доверие. През последните два месеца имах възможност да опозная Слави и ръководството на парламентарната група.

 

Благодари на медиите, хората, на бивши колеги от НДСВ. Имах възможност да опозная по-отблизо другите 17 кандидати за министри, това са страхотни хора. Възможно е те по един или друг начин да продължат напред. Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е най-модерния кабинет. Щяхме да предложим честно управление. Обществото се убеди, че нацията ни има компетентни хора и добри пофесионалисти.


.

Николай Василев

 

Василев обясни, че няма нищо общо с ДПС, бил уволнил Делян Пеевски. „Най-много атаки получих от десния сектор и считам това за приятелски огън. Определям се като десен реформист. Щях да отстоявам върховенство на закона. Най-големият проблем е съдебната система. Необходима е правителствена свобода за медиите, свобода за бизнеса. Привърженик съм на парламентарната република. Моята сила е икономическата политика. Разработих документ от 68 страници, нарича се „Модернизирай България“. Бъдещата управленска програма трябва да се развие в диалог с останалите парламентарни групи.

 

Щях да предложа намаляване на данъците, намаляване на ДДС от 20 на 18%, но ДДС за международен туризъм само 5%. Щях да предложа бюджет без дефицит. България рязко влоши своята политика ,плъзгаме се по спирала на дългове и дефицити. Само смело управление може да гарантира бъдеща финансова стабилност на републиката.  

 

Кандидатите за министри бяха подбрани от ИТН, Слави Трифонов и мен. Никакви чужди посолства нямат отношение към кандидатите за министри. Щях да увелича заплатите на медиците, учителите.

 

Не е работа на служебно правителство да се поизнася по социален бюджет, данъчна и социална политика. Можеха да се спестят 7 млрд. лв. Правителството решиха непрозрачно, без обществени поръчки да ги похарчат.

 

Когато има разговори между хора, които конят други хора за министри, не ми се видя много красиво. Искам да кажа добри думи за тримата министри, които бяха поканени. Министърът на финансите беше поканен за министър по европейските средства. Те са отлични герои. Споделяме вижданията ,че на България са нужни инвестиции. И че трябва да се изнесе информация за предишните далавери. Аз съм за намаляване на данъците.  Не е робата на служебно правителство да променя на 180 градуса данъчната политика.

 

Бил съм дете, когато България имаше космонавти. От тогава- спане.  България има достойни пилоти и заслужава да има астронавти.

 

В Тройната коалиция държавната администрация намаля със 17 000 души, след което нарасна много повече. Там възможностите за намаляване на разходите са много повече.

Ако всички банки се надзираваха и от ЕЦБ, нямаше да се случат случки. Членството в Еврозоната, е въпрос за престиж. Защо винаги трябва да сме последни на опашката?!  В момента финансовият сектор е сираче, той не е разбрал, че сме в ЕС.

 

Добре  е едно общество да не свиква да живее с актуализации на бюджета.  Това не е пари, това е манталитет. Ако някой настоява да има актуализация, моето предложени е да се намалят разходите.

 

Атанас Тилев е бил наш инвеститор до 2011 г. Взе си акциите и оттогава нямаме допирни точки.

 

БТК продадох аз. Тази сделка беше добра към момента. Приватизацията модернизира цял сектор. Не можах да продам „Булгартабак“. Продадоха го 10 години по-късно, знаете на кого и знаете, че сега го няма. В Тройната коалиция бях против заменките. Това бе проведено от други политически сили.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 21836 |15.07.2021 Г-н Трифонов, грешката е факт. Недоверието към Вас - също . 21| 19480 |15.07.2021 Архивът припомни защо Николай Василев е ”перфектният” премиер . 43| 5487 |14.07.2021 Николай Василев: Никога не съм бил по-готов за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads