Реклама / Ads
0| 3066 |01.05.2021 НОВИНИ

Зелени коридори за ваксинация срещу коронавирус и днес

.
Източник: БГНЕС
След като вчера се извиха дълги опашки от чакащи за ваксина пред имунизационните пунктове заради наличието на ваксината „Пфайзер“, в днешния празничен ден продължава работата на откритите центрове за поставяне на ваксина срещу COVID-19. Още от ранните сутрешни часове на днешния ден пред ВМА отново има опашка от чакащи за ваксини. Някои хора са дошли в 6 часа - три часа преди да отвори пункта.
 

По данни на Единния информационен портал днес имунизации ще се правят в пунктовете в 15 областни центрове в страната. Ще работят общо 163 пункта.

 

До 13 часа днес ще се поставят ваксини на желаещите във Военномедицинската академия в София.

 

До 17 часа ще работят пунктовете в две столични болници „Пирогов“ и Александровска.

 

През последното денонощие у нас са поставени 12 287 ваксини.

 

„Зелените“ коридори ще продължат да работят до 9 май включително.

 

Очаква се да започне масова имунизация срещу коронавирус на работещите в туристическия бранш, посочи министърът на здравеопазването в оставка професор Костадин Ангелов:

 

„Всички, които са подали заявление да бъдат ваксинирани, ще бъдат ваксинирани от началото на месец май“, поясни той и уточни, че влизането на чуждестранни туристи у нас ще става чрез предоставяне на: ваксинационен сертификат със завършен ваксинационен курс, с отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, с документ за преболедуване на заболяването, но не повече от 6 месеца от датата на влизане в страната.

 

Туристите, които не представят някой от изискваните документи, подлежат на 10-дневна карантина, която обаче може да бъде отменена при представяне на отрицателен резултат от проведено до 24 часа изследване чрез тест.

 

От своя страна ресорният министър в оставка Марияна Николова увери, че сме готови за началото на летния туристически сезон и той ще преминава при спазването на всички здравни изисквания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3086 |01.05.2021 652 са новите случаи на COVID-19. От днес падат „зелените коридори“ в хранителните магазини . 6| 3584 |30.04.2021 Край на зелените коридори за пенсионери в магазините . 0| 3054 |30.04.2021 Отварят отново ”зелените коридори” за ваксиниране . 5| 2913 |29.04.2021 Без „зелените коридори“ в хранителните магазини от 1 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads