Реклама / Ads
3| 2674 |02.06.2023 НОВИНИ

“Зелено движение” ще подкрепи правителство ГЕРБ-ПП-ДБ

.
Източник: личен архив
”България има нужда от редовно правителство, което да извърши необходимите законодателни и институционални реформи. Затова ПП “Зелено движение” взе решение да възложи на народните представители на партията да гласуват ЗА кабинета “Денков”.
 

Това се казва в позиция на Движението, разпратена до медиите.

 

Противопоставяме се срещу политическите атаки от страна на президента Радев и някои политически сили (Възраждане, БСП) за възпрепятстване на европейското бъдеще и устойчиво развитие на България. Изразяваме своята позиция, че във времена на война на територията на Европа сме против прокремълските спекулации и компрометирането на членството на страната в ЕС и НАТО.

 
Даваме шанс на нашите политически партньори от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” за реализиране на ключовите реформи в България, базирани на заложените в програмата ни цели и ценности за борба с корупцията, приемането ни в Шенген и еврозоната и модернизация и декарбонизация на икономиката. България има нужда от прореформаторски кабинет и парламент и ние ще работим именно в тази посока.

 

Заявяваме, че ПП “Зелено движение” няма да отстъпи по никакъв начин от своите принципи и политики и при всяко залитане в популистка и вредна за дългосрочния просперитет на страната посока ще реагираме своевременно и адекватно.

 

Включително няма да се поколебаем да критикуваме министри от кабинета, чиито действия не са достатъчно амбициозни.

 

ПП “Зелено движение” не е номинирало кандидати, които да бъдат част от кабинета, но ще следи внимателно за придържане към политиките на партията особено в работата на министрите от ключови за страната сектори като околната среда и водите, енергетиката, регионалното развитие, земеделието и горите.

 

Подчертаваме, че всеки министър е поканен в лично качество и ще носи лична отговорност за действията си.

 

Заявяваме, че основните политики на ПП “Зелено движение” – зелена икономика, чиста енергия, устойчиво развитие, опазване на околната среда, преодоляване на климатичните промени – са естествена част от нашата визия, която ще се стремим да изградим заедно с партньорите си от “Демократична България” и “Продължаваме Промяната” в работата си с Народното събрание и с избрания кабинет".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2881 |26.05.2023 Нинова: Бюджетът на Радев с 6,4% дефицит е абсурден и не мисля, че някой ще го подкрепи . 4| 2683 |25.05.2023 Христо Иванов с първи коментар: ДБ вероятно ще подкрепи ротационното правителство . 5| 3296 |22.05.2023 Божанов от ПП-ДБ: Ще има промени в проектокабинета ”Денков”, няма да подкрепим мандат на ГЕРБ . 8| 2821 |17.05.2023 БСП няма да подкрепи кабинет на ПП-ДБ заради позицията им за Украйна, нито на ГЕРБ заради бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads