Реклама / Ads
33| 3589 |03.05.2023 НОВИНИ

Зеленски коментира ”нощната атака” срещу Кремъл: Натягане на обстановката преди 9 май, подготвят атака

.
Президентството на Украйна
„Нямаме информация за така наречените ”нощни атаки” срещу Кремъл, но както президентът Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички налични сили и средства за освобождаване на собствените си територии, а не за нападение на други.” Това заяви Говорителят на президента Зеленски Сергей Никифоров.
 

Отделно е учудваща формулировката "държава терорист". Терористична атака са разрушените къщи в Днепър и Уман. Или ракетата по гарата в Краматорск, както и много други трагедии в Украйна. Това, което се случи в Москва, е очевидно изостряне на обстановката преди 9 май. Очакван прийом от нашите противници, се казва още от говорителя на украинския президент.

 

Колкото до дроновете над Кремъл. Всичко е ясно... Русия явно готви мащабна терористична атака. Затова първо задържа голяма уж подривна група в Крим. И после демонстрира "дронове над Кремъл". На първо място, Украйна води изключително отбранителна война и не атакува цели на територията на Руската федерация. Защо?

 

Защото това не решава никакъв военен въпрос. Но пък дава основание на Руската федерация да оправдае атаките си срещу цивилни... Второ, ние с интерес наблюдаваме нарастващия брой злополуки и инциденти, които се случват в различни части на Руската федерация. Появата на неидентифицирани безпилотни летателни апарати в енергийни съоръжения или на територията на Кремъл може да показва само партизанската дейност на местните съпротивителни сили. Както знаете, безпилотните самолети могат да бъдат закупени във всеки магазин за оръжия... Загубата на контрол върху властта в страната от клана на Путин е очевидна. Но от друга страна, Русия многократно е говорила за тоталния си контрол над въздуха. С една дума, нещо се случва в Руската федерация, но определено без украински дронове над Кремъл...", написа в Туитър Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски.

 

Пресслужбата на Кремъл заяви, че украински дронове са "опитали да ударят" резиденцията на Кремъл на руския президент Владимир Путин. Кремъл нарече атаката "планиран терористичен акт" и " покушение срещу живота на президента на Русия ".

 

"Украинская правда", превод Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2881 |03.05.2023 Зеленски отиде изненадващо във Финландия . 4| 2881 |02.05.2023 Зеленски иска удължаване на военното положение и общата мобилизация . 2| 2762 |02.05.2023 Зеленски: Двама души са убити при руската ракетна атака срещу Павлоград, над 40 са ранените . 29| 8653 |01.05.2023 Експерти коментират взрива с кола на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads