Реклама / Ads
35| 3864 |06.07.2023 НОВИНИ

Украинският президент Володимир Зеленски кацна в България с българския правителствен самолет /обновява се/

.
Източник: Мария Габриел, Facebook
Украинският президент Володимир Зеленски кацна в България с българския правителствен самолет. Той летя на борда на правителствения Ербъс LZ-AOB. Кортежът потегли към Министерския съвет в 12.18 часа.
 

Изявление се очаква в 14 часа. 

 

Украинският президент вече е в Министерския съвет, където ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

 

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

 

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество.

 

Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

 

В мрежите Зеленски написа, че ще се срещне и с държавния глава Румен Радев.

 

ФрогНюз следи на живо Визитата на Зеленски у нас.


.

 

Зеленски съобщи за посещението си в личния си профил в Twitter.




.

 

13:00 ч.

 

Засилено е полицейското присъствие в района на Министерския съвет. Вече има втора линия от полицаи между журналистите на място и правителствената сграда. Очаква се към 13:20 ч. журналистите да бъдат допуснати до МС. Не е ясно кога ще бъдат направени изявления.

 

13:03 ч.

 

До минути се очаква кортежът на Зеленски да пристигне в района на Министерския съвет. Съобщава се, че е преминал района на Орлов мост.

 

13:05 ч.

 

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна пред МС, слезе от кортежа и влезе в правителствената сграда при засилено полицейско присъствие и мерки за сигурност.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 2877 |06.07.2023 В България Зеленски ще се срещне с президента Радев и с премиера Денков . 2| 2912 |05.07.2023 Крум Зарков: Конституцията не е снимка от плажа да се показва. Президентството работи, но на ход е на управляващото мнозинство . 8| 2800 |05.07.2023 Тагарев: Визита на президента Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена . 18| 2849 |05.07.2023 Шаламанов: Надявам се Радев да се срещне със Зеленски и да му каже ”С вас сме, господин президент. Украйна ще победи”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads