Реклама / Ads
21| 3257 |03.07.2023 НОВИНИ

Зеленски: Войната ще свърши, когато Русия върне Крим

.
Не можем да си представим Украйна без Крим. И докато Крим е под руска окупация, това означава само едно: Войната още не е свършила.
 

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за CNN. 


Според него Владимир Путин е отговорил "слабо" след бунта на частната армия "Вагнер" на Евгений Пригожин - знак, че главата на Кремъл губи контрол над собствения си народ. 


"Първо, виждаме, че той не контролира всичко. Навлизането на "Вагнер" дълбоко в Русия и превземането на определени региони показва колко лесно е да се направи това. Путин не контролира ситуацията в регионите. Целият този вертикал на власт, който имаше, просто се разпада", посочи Зеленски. 


По думите на украинския държавник Кремъл измерва подкрепата за Пригожин и данните показват, че 50% от руснаците подкрепят боса на частната армия. 


Интервюто със Зеленски идва в критичен момент – не само след неуспешния бунт на Пригожин, но и седмица след бавния, но засилващ се натиск Украйна да си върне територията, окупирана от Русия. Това усилие беше подложено на интензивен контрол от западните съюзници. В събота американски служител каза на CNN, че ръководителят на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Бил Бърнс наскоро е посетил Киев и се е срещнал със Зеленски и представители на украинското разузнаване - визита, която изглежда е била тайна. 


Зеленски сам посочва, че е бил "изненадан" да види резултатите от срещата му с Бърнс в медиите. Посочи обаче, че Киев няма тайни от ЦРУ, защото има добри отношения между разузнавателните служби на двете страни. 


"Ситуацията е доста проста. Имаме добри отношения с шефа на ЦРУ и си говорим. Разказах му за всички важни неща, свързани с бойното поле, от които се нуждаем", заяви Зеленски пред CNN.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 3313 |02.07.2023 Зеленски: „Вагнер“ понесе огромни загуби в Украйна. Русия с нова атака с дронове срещу Киев . 1| 2874 |30.06.2023 Папа Франциск: Като последователи на Христа не трябва да се примиряваме с войната, а да работим заедно за мир . 3| 6178 |30.06.2023 “Вагнер” на кръстопът: Какво се случва с частната армия на Пригожин и войната в Украйна? . 15| 9811 |29.06.2023 Министър Добри Джуров се включва във войната в Украйна...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads