Реклама / Ads
15| 9810 |29.06.2023 НОВИНИ

Министър Добри Джуров се включва във войната в Украйна...

.
Добри Джуров
Министър Тагарев откъде ще намери още снаряди, които да даде на Украйна? Ще отреже военните планове на Джуров и ще се окажат излишни милиони снаряди. А тези планове бяха амбициозни и бяха реално осигурени с войници, оръжия, горива и боеприпаси. Това пише военният експерт Кирил Арсов, като посочва откъде ще дойде новата ни помощ за Украйна.
 

Приказките, че задачата на БНА била да задържи турците няколко дни докато дойда Съветската армия са пропагандна и фалшива теза. Истината беше, че нашата армия можеше за седмица-две да достигне Дарданелите. Сега Тагарев ще отмени тези планове и ще му останат боеприпаси за Украйна. С Турция няма да воюваме, обяснява той.

 

Това е истината, която се премълчава. Политиците я премълчават, кой от страх, кой от незнание. А трябва да я кажат, категоричен е Арсов.

 

Припоняме какво каза самият министър Тагарев за новата помощ, която ще окажем на Украйна:  "Такава помощ да окажем на Украйна, която да не е абсолютно необходима на българската армия за нейната подготовка и готовност за действие в някаква по-сложна ситуация, ако това се наложи. Защото това са най-лесните решения. Може би добре да спомена, че някои наши съюзници буквално са изпразнили складовете си. Изпразнили са ги. Не да поддържат равнище на боекомплекти за действие във военно време, ами са дали всичко, което могат да дадат, разбирайки, че ако Украйна защити себе си, възстанови своя суверенитет и териториална цялост, това е най-добрата защита и за нас".  И обяснява, че няма да се предоставя въоръжение, което реално е необходимо на нашата армия.


 Той поясни, че решението на НС се е изпълнявало от служебното правителство, но не на 100%, макар и голямата част от исканията да са изпълнени.


Министърът е категоричен още, че "проспахме тази възможност за триъгълни сделки", при която можехме да предоставим въоръжение на Киев и да получим в компенсация ново оръжие от американски или европейски фондове, а и вече няма интерес към нашите стари изтребители.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2723 |29.06.2023 Правосъдният министър Славов внася жалба срещу избора на Сарафов за и.д. главен прокурор . 5| 2984 |29.06.2023 Министър Тагарев в НС: Ще се възползваме от възможността да увеличим капацитета на оръжейната индустрия . 0| 2721 |29.06.2023 Министър Галин Цоков: Фокусът ни ще бъде върху редуцирането на административната тежест върху учителите . 5| 3721 |28.06.2023 Екоминистърът Ю. Попов: Върви мръсна пропаганда за провал на туристическия сезон в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads