Реклама / Ads
1| 3044 |03.07.2023 НОВИНИ

Златното момче на холивудския екшън Том Круз празнува 61-и рожден ден

.
Златното момче на холивудския екшън Том Круз празнува своя 61-и рожден ден. Човек би си помислил, че след толкова много роли по ръба на живота ще го накарат да забави темпото. Изглежда обаче Круз е далеч от пенсионирането, а след броени дни в кината се очаква и първата част от последния филм от поредицата “Мисията невъзможна”.
 

Като истински преследвач на силни усещания Круз е известен с това, че прави по-голямата част от опасните си екшън каскади сам. Заради героя си в "Мисията невъзможна" прекарва години в обучение за поредицата, описвана като една от най-опасните за актьора.

 

Екипът на “Мисията невъзможна” неведнъж е споделял, че редовно притаява дъх, докато камерата снима най-сюблимните сцени, независимо дали скача от върховете на високи сгради или от носещи се във въздуха самолети. Круз не се притеснява от травми. 

Високобюджетната първа половина от големия завършек на екшън сагата “Мисията невъзможна” е един от най-очакваните филми за тази година. Екипът на “Мисията невъзможна 7: Пълна разплата” разказва, че с ужас са наблюдавали как Том Круз репетира кацания в стил “speed flying” - екстремна спортна дисциплина, която напомня парапланеризъм. Описан е като един от най-опасните спортове в света. Резултатите обаче изглеждат спиращи дъха на камера. 

 

Роден на 3 юли, Том Круз започва актьорската си кариера в началото на 80-те години на миналия век. Преди това получава благословията на родителите си и заминава за Ню Йорк, където започва работа като сервитьор, докато преследва мечтата си да стане звезда. 

 

Пробива с ролята си в комедийния филм “Рискован бизнес”, а после и в емблематичния за кариерата му “Топ гън”. Признанието на критиката идва с ролите му в драмите "Цветът на парите", "Рейнман" и "Роден на четвърти юли". Утвърждава себе си като екшън звезда през годините. Най-иконичният му образ е този на Итън Хънт от “Мисията невъзможна” - сага, която продължава от 1996 г. до днес. 

 

Круз е откровен защитник на Църквата на сциентологията, която според него му е помогнала да преодолее дислексията. През 2000-те години той предизвика полемика с критиките си към психиатрията и антидепресантите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2689 |20.06.2023 След жесток побой: 7-годишно момче от с. Бузовград е в тежко състояние . 3| 2728 |09.06.2023 Куче нахапа 4-годишно момченце във Велинградско, детето е с множество наранявания по главата . 0| 2740 |05.06.2023 Тъжно: Почина 15-годишното момче от катастрофата край Лозен . 0| 3077 |22.05.2023 Сръбската прокуратура разследва майката на момчето, причинило масовата стрелба в белградско училище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads