Петък, 24 Ноември 2017, 02:16
Frognews
0| 2759 |29.05.2017

Златото и среброто със статут на разменна парична единица?

.
Една от последните новини от света на златото и среброто е, че подобно на предназначението си в миналото, двата метала биха могли отново да се превърнат в разменна парична единица в Аризона, съобщиха от Тavex.
Преди броени дни губернаторът на щата е приел законодателна реформа, която премахва начисляването на данък капиталова печалба върху златото и среброто. Това е една изключително важна реформа, предвещаваща на двата скъпоценни метала бъдеще не само като инвестиции, но и като пари.

Решението на щата Аризона  би могло да окаже влияние върху бъдещето на златото и среброто. Тъй като вече не се облагат с данък, металите ще имат статут като доларите. В случай, че други щати, а дори и държави, последват примера на Аризона, това би довело до много последствия за златото и среброто - търсенето им би нараснало, поради нарастване на разменната им стойност. Липса на такъв данък върху тях означава, че разходите за тяхната употреба като пари са по-ниски и съответно е по-изгодно да бъдат използвани като такива. Нарастване на тяхната цена означава и по-висока възвръщаемост за тези, които са инвестирали свои спестявания в тези метали. Данъчната реформа в щата Аризона определено е положителна новина за всички инвеститори на злато и сребро.

Една от причините скъпоценните метали да не циркулират като пари е именно фактът, че се облагат с данък капиталова печалба. Това е данък, който се начислява в случай, че даден актив е продаден за цена по-висока от тази, на която е закупен. При наличието на такъв данък е много по-добре да съхраняваме златните и сребърни монети, които имаме в дългосрочен план, отколкото да ги използваме като пари. Ако се опитваме да пазаруваме със злато и сребро, много често ще ни се налага да плащаме данък капиталова печалба и единственото, което ще постигнем е абсолютна финансова загуба за наша сметка. Именно това са и причините златото и среброто да се използват много повече като инвестиционен актив, отколкото като парични средства.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Мигранти плащат 10 000 евро, за да преминат българо-турската граница 0| 2186 |23.11.2017 . Тръмп: Запазваме си най-добрата военна техника 1| 2196 |23.11.2017 . Каталунците дадоха заден за отцепването 0| 2236 |23.11.2017 . Меркел: Германия е заинтересована от отношения с Русия 5| 2253 |23.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах