Петък, 18 Август 2017, 04:09
Frognews
0| 2643 |29.05.2017

Златото и среброто със статут на разменна парична единица?

.
Една от последните новини от света на златото и среброто е, че подобно на предназначението си в миналото, двата метала биха могли отново да се превърнат в разменна парична единица в Аризона, съобщиха от Тavex.
Преди броени дни губернаторът на щата е приел законодателна реформа, която премахва начисляването на данък капиталова печалба върху златото и среброто. Това е една изключително важна реформа, предвещаваща на двата скъпоценни метала бъдеще не само като инвестиции, но и като пари.

Решението на щата Аризона  би могло да окаже влияние върху бъдещето на златото и среброто. Тъй като вече не се облагат с данък, металите ще имат статут като доларите. В случай, че други щати, а дори и държави, последват примера на Аризона, това би довело до много последствия за златото и среброто - търсенето им би нараснало, поради нарастване на разменната им стойност. Липса на такъв данък върху тях означава, че разходите за тяхната употреба като пари са по-ниски и съответно е по-изгодно да бъдат използвани като такива. Нарастване на тяхната цена означава и по-висока възвръщаемост за тези, които са инвестирали свои спестявания в тези метали. Данъчната реформа в щата Аризона определено е положителна новина за всички инвеститори на злато и сребро.

Една от причините скъпоценните метали да не циркулират като пари е именно фактът, че се облагат с данък капиталова печалба. Това е данък, който се начислява в случай, че даден актив е продаден за цена по-висока от тази, на която е закупен. При наличието на такъв данък е много по-добре да съхраняваме златните и сребърни монети, които имаме в дългосрочен план, отколкото да ги използваме като пари. Ако се опитваме да пазаруваме със злато и сребро, много често ще ни се налага да плащаме данък капиталова печалба и единственото, което ще постигнем е абсолютна финансова загуба за наша сметка. Именно това са и причините златото и среброто да се използват много повече като инвестиционен актив, отколкото като парични средства.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Дрис Укабир сам отишъл в полицията 0| 1914 |18.08.2017 . „Ла Вангуардия”: Нападателите са двама, единият е убит 0| 2188 |17.08.2017 . ИД пое отговорност за удара в Барселона 0| 2180 |17.08.2017 . Още две нападения след мелето в Испания 1| 2225 |17.08.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах