Реклама / Ads
0| 4287 |29.05.2017 НОВИНИ

Златото и среброто със статут на разменна парична единица?

.
Една от последните новини от света на златото и среброто е, че подобно на предназначението си в миналото, двата метала биха могли отново да се превърнат в разменна парична единица в Аризона, съобщиха от Тavex.
 
Преди броени дни губернаторът на щата е приел законодателна реформа, която премахва начисляването на данък капиталова печалба върху златото и среброто. Това е една изключително важна реформа, предвещаваща на двата скъпоценни метала бъдеще не само като инвестиции, но и като пари.

Решението на щата Аризона  би могло да окаже влияние върху бъдещето на златото и среброто. Тъй като вече не се облагат с данък, металите ще имат статут като доларите. В случай, че други щати, а дори и държави, последват примера на Аризона, това би довело до много последствия за златото и среброто - търсенето им би нараснало, поради нарастване на разменната им стойност. Липса на такъв данък върху тях означава, че разходите за тяхната употреба като пари са по-ниски и съответно е по-изгодно да бъдат използвани като такива. Нарастване на тяхната цена означава и по-висока възвръщаемост за тези, които са инвестирали свои спестявания в тези метали. Данъчната реформа в щата Аризона определено е положителна новина за всички инвеститори на злато и сребро.

Една от причините скъпоценните метали да не циркулират като пари е именно фактът, че се облагат с данък капиталова печалба. Това е данък, който се начислява в случай, че даден актив е продаден за цена по-висока от тази, на която е закупен. При наличието на такъв данък е много по-добре да съхраняваме златните и сребърни монети, които имаме в дългосрочен план, отколкото да ги използваме като пари. Ако се опитваме да пазаруваме със злато и сребро, много често ще ни се налага да плащаме данък капиталова печалба и единственото, което ще постигнем е абсолютна финансова загуба за наша сметка. Именно това са и причините златото и среброто да се използват много повече като инвестиционен актив, отколкото като парични средства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4036 |06.05.2017 Златните момичета грабнаха златото в многобоя . 1| 3935 |23.04.2017 Гимнастичките ни взеха златото за съчетанието си с топки и въжета . 0| 4085 |07.11.2016 Доларът поскъпна, а златото поевтиня, след като оневиниха Хилари Клинтън . 0| 4299 |21.08.2016 Бразилия взе златото по футбол, германците втори с три греди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads