Реклама / Ads
19| 5540 |07.04.2015 НОВИНИ

Зловещо! Енциклопедия погреба Симеон вместо сина му Кардам

.
Зловеща грешка беше сторена от българското издание на интернет енциклопедията Уикипедия. При информацията за смъртта на Кардам – най-големия син на Симеон Сакскобургготски, отговорниците за актуализацията на новината са решили, че е починал самият цар и бивш премиер.
 
Вероятно от недоглеждане, във визитката на Симеон беше написано, че е починал днес – 7 април.

Много големи християнски празници бяха белязани с черна траурна лента за Симеон Сакскобургготски, откакто се върна официално в България.

През 1996 година зловеща трагедия на Богоявление помрачава празника на всички българи. Струпалите се около 1000 души на моста в Елхово, за да наблюдават ваденето на кръста на Йордановден пропадат в ледените води на Тунджа, заедно със смелчаците, готови да се хвърлят за него. Мостът се счупва и деветима загиват. А оттогава в Елхово вече не хвърлят кръста на Йордановден в Тунджа.

Първата Коледа след като българският цар в изгнание оглави свое правителство през 2001 г. бе почернена от страшна трагедия. Три дни преди Бъдни вечер и Рождество Христово – на 21 декември, седем непълнолетни деца загинаха в дискотека „Индиго” в София, след като отгоре им се срути покрив.

Две години по-късно отново около Коледа, но този път два дни след Рождество Христово – на 27 декември 2003 г., в Кербала загинаха 5-ма български войници от нашия контингент, 4-ма бяха тежко ранени, а 13 се отърваха с по-леки контузии. Причината бе, че нападението срещу нашия лагер стана непредвиден, завари бойците ни неподготвени, а впоследствие се оказа, че и оборудването им не е на ниво. Година по-късно този път Гергьовден, който тогава почти съвпадаше с Великден, беше почернен двойно.

На 4 май, два дни преди Църквата да чества Св. Георгий Победоносец, а военните – професионалния си празник у нас, в ледените води на Лим в Сърбия загинаха 12 деца от Свищов на връщане от екскурзия до Дубровник. Истинските причини за трагедията още не са изяснени напълно, но нещастието се случва през нощта, когато автобусът се обръща в реката, някои от децата се спасяват, но 12 от тях оставят завинаги живота си там.

А навръх Гергьовден същата година в Либия бе произнесена първата смъртна присъда на петте български сестри и един наш лекар в Либия, арестувани 5 години по-рано и подложени на нечовешки мъчения и унизителни съдебни дела за да признаят несъществуващата си вина във връзка с редица закононарушения, включително в заразяването на няколкостотин деца в детската болница „Ал-Фятих” в Бенгази със СПИН.
Четири години по-късно – през 2008 година, когато Симеон Сакскобургготски вече не беше премиер, но партията му безпрецедентно за най-новата история на България участва повторно във властта след управленческия си мандат в правителството на тройната коалиция, навръх друг голям християнски празник – Голяма Богородица, 15 август, ужасна семейна трагедия сполетя Сакскобургготски. Първородният му син Кардам, който е католик, претърпя тежка катастрофа и след 7 години, прекарани в кома, напусна този свят на Велики Вторник за православните християни - 2 дни след католическия Великден и 5 дни преди православния.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5372 |25.03.2015 Мартин Иванов: Партията на Бареков не е погребана . 3| 6561 |02.02.2015 Погребаха Желю Желев до дъщеря му . 1| 4440 |23.01.2015 Погребаха атентатора Кулибали от Париж . 15| 4258 |08.12.2014 БХК скочи на Москов: Мислите му би трябвало да са погребани с трупа на Хитлер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads