Реклама / Ads
11| 10279 |31.03.2015 АКТУАЛНО

Адв. Менков: Скандално! "Телеграф" - притурка на "Държавен вестник"?!

.
Адв. Менко Менков Източник: Булфото, архив
„Аз знам едни страшни неща, които са заключени в сейф. В случай на моята смърт, те ще бъдат разкрити. Това е моята застраховка живот.“ Това ли е ситуацията с този нотариус, подписал заключени показания, попита водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев адвокатът на Цветан Василев Менко Менков.
 
Не знам какво е депозирал г-н Василев пред този нотариус и не би следвало да знам, отговори Менко Менков. За този случай не съм упълномощен да отговарям, разясни той. Какво е искал да каже той е вероятно свързано с разследването по отношение на заплахите, които Василев е получил за живота си.  

Относно българската прокуратура, Менков коментира, че г-н Василев не е получавал официално постановление за отказ да се образува наказателно производство.

Изказванията в пресата са законен повод да се самосезира прокуратурата, и тя неедноктратно го е правила по други поводи, коментира интервюто на Цветан Василев, Менков.

 Менков показа как се разпространява „Държавен вестник“ – официалният орган на Република България, издаван от Народното събрание. А именно – като притурка на вестник „Телеграф“. Или обратното, защото в кантората сме абонирани за „Държавен вестник“, не и за „Телеграф“, каза Менков. Това е скандално. „Държавен вестник“ е официална медия, издава се от Народно събрание. Това е манипулация.

Според Менков създаването на такива специални дружества, каквито е посочил Цветан Василев, е традиция по целия свят. "До този момент абсолютно никой не иска да научи истината за КТБ", подчерта Менков. Той заяви, че има търговски регистър, в който се вижда кой е собственик на търговските дружества. "Това е публична информация и всеки има достъп до нея. Отворете търговския регистър – къде там е посочено името на Цветан Василев?

Най-важният въпрос е защо КТБ не беше подпомогната и заздравена. Акцентирам върху действията на БНБ. Влизането на квесторите имаше за цел оздравяването на банката, не съсипването й, каза още Менков. Има заинтересовани от съсипването на КТБ. Господин Василев назова една група. Моята цел обаче не е да посочвам групите, съсипали банката, а да посоча въпроса по същество, каза Менков.

"Искането ми към българския съд е да разгледа делото по същество. Как така да няма правен интерес? Много лесно е да не се разгледа въпроса по същество и да се приеме, че никой няма интерес от обжалването. Ние искаме да се влезе в банката, да се видят какви са били показателите, когато банката е била поставена под особен надзор и какви са били, когато са влезли квесторите.“

На въпрос защо Цветан Василев не идва в България, Менков отговори: „Г-н Цветан Василев не може да си дойде в България. Дори и да го хванете за ръчичка, той не може да влезе в страната ни“, каза адвокат Менко Менков и напомни, че Василев се издирва с червена бюлетина от Интерпол като най–големия престъпник по искане на българската страна и ще бъде арестуван на границата в Сърбия веднага. Менков информира, че трябва съдът в Белград първо да разреши банкерът да бъде предаден на България, заяви Менков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5727 |23.03.2015 Скандално! 9533 СРС-та за 1 година . 58| 9652 |23.12.2014 Скандално! Проф. Танев нарече Ломоносов, Асен Златаров и Жолио-Кюри пълни нули . 4| 6002 |17.12.2014 Адв. Менков: За КТБ трябваха едни смешни 500 млн от държавата . 52| 8840 |30.11.2014 Адв. Менков: БНБ е допуснала над 40 нарушения спрямо КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads