Реклама / Ads
24| 11190 |12.05.2019 АКТУАЛНО

Ако Сталин оживее – сравнителна история за заспали

.
Паметника преди да оживее...
В Новосибирск, на територията на местния регионален комитет на комунистическата партия издигнали чисто нов паметник на Сталин. Висок цели три метра. На церемонията по откриването присъствали всички от общинското ръководство. Имало прочувствени слова и речи.
 

Един от местните първенци дори казал: "Не можем да върнем история изцяло, но можем да помечтаем, какво щеше да е, ако днес Сталин бе жив.“.

Помечтали и ето че станало чудо - Йосиф Висарионович оживял!

 

И се започнало. Призори, черни автомобили плъзнали из новосибирските улици. В 6.00 часа градските управници – до един – били откарани в мазето на Комисариата на вътрешните работи. В 8.00 часа, преглъщайки сълзи, смесени със сополи и счупени зъби, с окървавени лица и напукани устни градските лидери направили пълни самопризнания, че са участвали в заговор срещу Йосиф Сталин. В 9.00 ч. „Тричленката“ издала справедливи присъди и предателите са отведени в двора на градския затвор. В 9.15 часа те стояли пред тухлената стена, с опикани от животински страх панталони, а през главите им проблеснала мисълта: „Защо, по дяволите, ни трябваше да се захващаме с този паметник и с мечти за миналото?!“.

 

Автор на този текст е Николай Травкин от сайта newsru.com.







Ето как изглежда тази история в български вариант.

 

Публикуваш или огласяваш факти за корупция по високите етажи на властта, данни за злоупотреби с еврофондове и критикуваш модела Кой. Призори тръгват призовкари. В 6.00 са връчени призовки за повдигане на обвинения от прокуратурата. В 8.00 получаваш известие от КПКОНПИ, че започва проверка на имущество, банкови сметки и пр. В 8.15 всички сметки и недвижимо имущество са запорирани. В 9.15 прокурори ти повдигат обвинение и ти налагат мярка „задържане под стража“ или поне забрана да напускаш страната. В 9.30 медиите на Пеевски те описват като участник в заговор срещу властта, подлога на олигарси, враг на народа и пр. В 11.00 се отказваш публично от своите убеждения и правиш самопризнания (да живее Вишински). Ако не го сториш, в 11.05 часа прокуратура, НАП, КПКОНПИ, ДАНС, МВР и въобще цялата система се стоварва върху теб.

 

Поука: Мечтите са опасно нещо.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6708 |19.08.2018 Путинизмът е новият сталинизъм на 21 век . 5| 10118 |05.06.2018 Ще доживеем ли някога АПИ да милее за българите, а не за своя комфорт . 0| 5476 |01.01.2017 Кунева: Изненада ме отказът на Кристалина Георгиева от поста й . 28| 6197 |16.06.2016 Кристалина Георгиева не се е отказала от битката за ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads