Реклама / Ads
0| 6243 |18.07.2022 АКТУАЛНО

Александър Дунчев: Само 1/3 от депутатите са почтени и с визия, в земеделското министерство има непочтени

.
Александър Дунчев
”Това е прогресивно Народно събрание, защото поне 1/3 от депутатите са наистина почтени и с визия как да извадят България от дъното на корупцията, но далеч недостатъчно за истинска промяна. Затова започнахме да правим промяната на парче.” Това коментира депутатът от ”Продължаваме промяната” Александър Дунчев.
 

Според него връчването на третия мандат на БСП е логично и "е част от пътя, който трябва да извървим, за да научим България да работи в коалиционни формати".

 

"Във всички партии има почтени хора, може би само за ДПС не съм сигурен. Ако тези хора успеем да убедим обществото, че наистина полагаме усилия за промяна, се надявам даже при предсрочни избори повече почтени хора да влязат в НС. това е единственият шанс за България", допълни Дунчев пред БНТ.

 

Той призна, че не всички министри, излъчени от това Народно събрание са били почтени и посочи назначения в земеделското министерство - ресор на БСП.

 

"Един от тях бе уволнен лично по мое искане от Кирил Петков - зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев, който бях обявил, че е лицето на задкулисието в горите и лова.

 

Трябва да вървим по европейския път на коалициите, заяви депутатът. По думите му в европейските коалиции се поставят ясни правила още в началото, нещо, което българското управление не е успяло. Подчерта обаче, че БСП са подкрепили много закони - за бюджета, закриването на спецсъдилищата и други.

 

"Включително колеги от БСП в Народното събрание казват: "Ние ще ви помогнем на вас, обаче ние ни помогнете на нас да се реформираме и да станем още по-европейска партия", коментира Дунчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17160 |09.05.2022 Александър Дунчев: Това, което видяхме в община Гърмен е повече от безумие . 0| 34799 |27.04.2022 Само във Фрог: Шеф в ДАНС като Дон Жуан - върти любовни афери срещу обещания за кариера. Бил човек на Йовчев и Желязков . 0| 15188 |06.04.2022 Само във Фрог: Гешев уреди прокурорката по делото КТБ да работи в отдела на Цацаров . 0| 14373 |05.04.2022 Само във Фрог: Гешев бърза да уреди своя човек Ясен Тодоров за шеф на Следствието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads