Реклама / Ads
8| 2995 |06.11.2022 НОВИНИ

Дунчев ПП: Готови сме да подкрепим ГЕРБ, стига да има мерки, които да решават проблемите на хората

.
Александър Дунчев Източник: БНТ
Ние ще подкрепяме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна. Готови сме подкрепим ГЕРБ, дори и БСП, когато и да е било, стига да има мерки, които да решават проблемите на хората. Има няколко човека от нашата партия, които жадуват за власт и постове, но повечето колеги в ПП и ДБ са там заради хората и ние го показваме всеки ден. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП Александър Дунчев.
 

Той допълни, че ПП и ДБ не могат да управляват самостоятелно, затова единствената им политическа опция е да кажат кои са условията, при които могат да работят с всеки. По думите му не е нужно ПП да са в управлението.

 

Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП е, ако ГЕРБ изпълнят три-четири условия - смяна на главния прокурор, нова антикорупционна комисия, смяна на всички корумпирани кадри в държавната администрация.

 

В срещата между ГЕРБ и ПП в Народното събрание ще участват Десислава Атанасова, Кирил Петков и Асен Василев. Ще се обсъжда спирането на кражбите, корупцията и демонтирането на всички порочни практики и схеми, от последните 20 години, уточни Дунчев.

 

По думите му ПП вече са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията.

 

"Падна ни правителството и загубихме първото място на изборите. За горите имахме проблем с БСП, когато те покровителстваха корупционните схеми на ГЕРБ. Основно, когато атакувахме "Капитан Андреево", където ГЕРБ, ДПС и ИТН реагираха много язвително".

 

"Хваля Иван Иванов от БСП (бившият земеделски министър - б.р), който в момента ме съди за 30 000 лева, затова, че го обвиних, че крие политическите кадрови чистки в горите. Хваля го за това, че прие част от политиките, които ние предложихме в НС, които бяха гласувани против включително от мои колеги в "Промяната" - електронни търгове, ограничаване на схемите с нагласените търгове и други", каза депутатът от ПП.

 

Дунчев заяви, че ПП са категорично за модернизирането на Българската армия и покупката на нови самолети Ф-16, но обясни, че част от колегите му са гласували против, защото искат да видят първата партида. Дунчев заяви, че няма проблем да работи с хора, които слагат истински решения на масата.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5857 |05.11.2022 Отговорът на Промяната: Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС, но няма да подкрепим мандата им . 1| 3008 |04.11.2022 Депутатка от БВ: Няма да подкрепим връщането на хартиените бюлетини . 2| 3629 |30.10.2022 Петър Витанов: Има хора от БСП, които са готови да влязат във всякакви коалиции . 1| 2734 |27.10.2022 ЕК: България и Румъния са повече от готови за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads