Реклама / Ads
11| 11307 |01.02.2019 АКТУАЛНО

Ангел Ангелов отговаря: Директорът Гератлиев унижава и дискириминира служителите си

.
„За обвиненията на Банов - не искам да коментирам повече невярната информация, която залива общественото пространство. Относно Кирил Гератлиев - той просто използва създалата се ситуация, за да се представи за жертва,
 

вместо да обясни на заместник-министър Сачева и министъра на образованието Красимир Вълчев защо си позволява да упражнява психологически тормоз и да злоупотребява със служебното си положение, за да принуждава експерти от изпълнителната агенция, която ръководи, да напускат работата си под натиск”.

 

Това заявява в позиция, изпратена до Нова телевизия, Ангел Ангелов – човекът, посочен от министъра на културата като информатора на БСП, предоставил записа, който разбуни духовете в последните дни.

 

В записа се чува как глас, за който от БСП твърдят, че е на Боил Банов, настоява за спестяване на неустойка на фирмата изпълнител на проекта за Ларгото в София. Банов заяви, че от години е бил изнудван от Ангелов. В четвъртък подобни твърдения отправи и директорът на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" Кирил Гератлиев. В ефира на NOVA той каза, че Ангелов е заплашвал него и агенцията, след като бил уличен в изнасяне на информация. Конкретните два проекта, от които се интересувал, били на обща стойност над 83 млн. лева.

 

„Аз и още трима колеги още през декември 2018 г., вследствие на дискриминация и психологически тормоз на работното място, подадохме жалба до СРП. Вследствие на подадената жалба бяхме викани в ГД "Национална полиция", за да потвърдим представената информация. Пак там, на 21.01.2019 г., е бил извикан за снемане на показания и Кирил Гератлиев. За заведената жалба е информиран и министърът на образованието през деловодната система на министерството. В същото време сезирах и Инспектората на МОН за слабости и пропуски в работата на изпълнителната агенция. В резултат на подадената от мен писмена информация министърът на образованието изпрати Инспектората на проверка, като в близките дни се очакват резултатите”, казва Ангелов.

 

„Вероятно поради всичко изложено дотук Кирил Гератлиев използва създадената ситуация, за да избегне понасянето на съответната административна отговорност за изключително порочната практика, която използва като набеждава, унижава и заплашва държавни служители с дългогодишна експертиза и опит, многократно надвишаващ неговия собствен”, допълва Ангелов.

 

„Отново обръщам внимание на факта, че жалбата до прокуратурата, изпратена от мен и колегите ми, е с дата 21.12.2018 г., а обвиненията на Гератлиев за посегателство върху автомобила му, както и други подобни безпочвени обвинения бяха отправени, след като беше викан в ГД "Национално полиция" във връзка с жалбата, както и след като е започнала проверката на Инспектората на МОН. Аз и колегите ми продължаваме да бъдем подложени на психологически тормоз и заплахи, но твърдо вярваме в органите на правораздаването и затова ще използваме всички законови начини, за да защитим професионалната си репутация и човешко достойнство”, пише Ангелов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 42565 |25.01.2019 Скандалът ”Йончева” става международен с герои прокуратурата, Пеевски, Ангелов и Гергов . 45| 51453 |18.06.2018 Кой изпрати и плати $1 млн Ангелкова да спасява Пеевски в САЩ . 9| 9625 |07.01.2018 Работодател на Росен Ангелов: Способен е да убие шестима, много обичаше Кети . 2| 6327 |08.12.2017 Адв. Людмил Рангелов: Сарафов е спорна кандидатура за Следствието, не е авторитет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads