Реклама / Ads
10| 22016 |21.10.2018 АКТУАЛНО

Анна Заркова: Мафията до такава степен се е сляла с държаността, че е станала като бира с цианкалий

.
Анна Заркова
Дано тази книга намери своите читатели. Тази сутрин Фейсбук ме питаше какво си мислите. На него не му казах, защото нямаше да му хареса. Този Фейсбук ни подсеща, че трябва да мислим. Може би така ни изнася-да помним само три дни назад. Смисълът на тази книга е в това, че в нея съм събрала всичко, които се е случило в България от 20 години насам. Но не в цялата страна, а в тази, която се нарича политическо задкулисие, гангстерска война или просто скандал.
 

Това каза журналистката Анна Заркова пред БНТ по повод последната й книга“ Българската мафия каквато я видях“.  В тази книга всичко е документирано, чуто, записано. В него няма нищо измислено. Записала съм го и съм го чула като журналист. Едно е да наблюдаваш един ден, друго е да събереш наблюдаваното за дълго време. Тогава се получава картина.

 

Тази картина я видях след като написах книгата. Тъжна е тази картина. От 1998 година пиша за убийства, за кражби, за проституция. Тичах да снимам и да описвам „пресни“ трупове. През цялото време не вярвах, че у нас има мафия. Тази мафия, каквато  описана в романите-гадна, страшна, отвратителна, но същевременно блестяща, йерархична.

 

 Трябваше да видя, че  престъпните организации станаха легални. Тези престъпници влизат ъв важни държавни организации, правят  си пресцентрове и от там ми се обаждат, за да правя интервюта с политици, магистрати и т. н.  Мафията се намесва в нашия личен живот с подкупи, с похищение на медии , с терори над журналисти и т. н. Мафията до такава степен се е сляла с държавността , че е станала хомогенна смес като бира с цианкалий, като киселинен дъжд.

 

Не искам да съм разследващ журналист. Напоследък те не са такива които пишат, тичат. На тях им е оказано доверие да им се дадат едни недодялани разработки от полицията или от фирмените служби за сигурност.. В тази книга съм събрала дописките си години назад. Но съм стигнала до важни открития. Установявам, че до 2009 г. в МВР са се назначавали хора с коефициент на интелигентност до 90, а  до 2011 година до 75. По-нататък вече съм писала ,че се назначава който  и да е , без да се обозначава процента. Сега се търсят 4000 човека.  Провалят се на теста за интелигентност.

 

Цитирам конкурс за полицаи- психолог пита кой е главният секретар на МВР. Кандидатът отговоря: „ Беше Бойко Борисов, но сега не го знам“. Кой е министър на  МВР? Отговорът е: „Не съм сигурен в това“ . Какво означава „ОДМВР-МВР“ ?  Отговор:  „МВР си е МВР. А „Д-то“-това е "Държавно". За „О-то“ –не знам“.

 

В реформата до там я докарахме , че викаме чужденците да я направим. Реформа постоянно се прави,  но колкото повече се прави, толкова повече не става. Попитайте врачка, за да ви каже как.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 11110 |16.06.2018 Протест ”Заедно срещу мафията!” пред Министерския съвет . 14| 18536 |17.10.2017 Стиска ли ви да погледнете в очите убитата от мафията Дафне Галиция? . 8| 10465 |25.04.2017 Български прокурори преследват критик на мафията през жена му . 5| 12858 |22.02.2017 Само във Фрог: Москов използва КТБ, за да се саморазправя с шефа на болница ”Св. Анна”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads