Реклама / Ads
12| 7059 |08.09.2020 НОВИНИ

Анна Заркова: Господа полицейски началници, колко още да ви чакаме да разкриете виновните за окървавената сряда?

.
Анна Заркова
Отпразнувахме заедно Съединението, добре. Но хайде сега да се върнем към здравословното си разделение – на изправени и приклекнали, на свободолюбиви и мъртви души, на нехаещи и мислещи, на законопослушни и крадльовци, на грамотни граждани и невежи управници.
 

И аз например да запитам като журналистка, с извинение, а и като гражданка:
– Господа полицейски началници, колко още да ви чакаме да разкриете, както обещахте, виновните за окървавената сряда? Кой от вас допусна - от некадърност или по заповед – да пострадат мирно протестиращи и полицаи в непремерената жандармерийска атака?

 

Кой внедри в протеста, наречен Велико народно въстание, трийсетината момчета с качулките и черните маски? Кой им позволи цял час да дефилират като терористи със скрити лица, да събарят кофите с боклука и да гърмят с пиратки – и то оглушително, на три крачки от внушителните сили на реда, строени с щитове над главите от сутринта и стоящи в неподвижно очакване – като римски легион пред сблъсък с бойни слонове в Африка?...

 

Ами кой даде знак на жандармите да атакуват направо нормалните граждани, подминавайки чернодрешковците до шадравана, които се оттеглиха, хвърляйки камъни? И кои са поименно зле обучените униформени, които спъваха, влачеха, стискаха, душаха и удряха с боксове случайни хора в хаотичната паническа гонка?


Не коментирам, питам само. И отбелязвам, че лъжите - като тая на главсека на МВР, че в часа на полицейското насилие в Триъгълника на властта е имало само агресори и екстремисти - не минават. Ама никак. По една проста причина – очевидците на произвола са хиляди. И ако не сега, все някога ще бъдат по законен ред изслушани и чути.

 

Журналистът Анна Заркова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5341 |05.09.2020 В-к ”Култура” от 97-ма: Българите имат право да връщат обратно камъните, с които ги замерят и млатят господарите им . 7| 4687 |04.09.2020 Анна Славова: Предизвикахме ГЕРБ да отпусне финансова компенсация за всички деца без места в градините . 20| 11072 |03.09.2020 Анна Заркова за Борисов: Как ще ни управлява - с водни оръдия и полицейски палки . 16| 6520 |30.08.2020 Анна Заркова: Все още изборът е наш – той е личен и е сега – да бъдеш недоволен човек или доволна овца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads