Реклама / Ads
2| 3691 |20.10.2021 НОВИНИ

Анна Заркова: Не искам да приличам на тези, които не правят разлика между знамето и тоягата

.
Анна Заркова
Протестиращи срещу противоепидемичните мерки са ударили образователния министър в лицето. Видях това на снимка. Показаха ми я колеги от две различни медии, уловили момента. Едната медия я публикува отчасти, другата – не. Все едно. Видях с очите си протеста. Със знамената. И едното от тях – реплика на онова зеленото, святото, чийто надпис „Свобода или смърт” е избродирала Райна Княгиня за Априлското ни възстание.
 

Райна е извезала оригинала през 1876-а – около145 години назад. Репликата му струва около 100 лв. сега. Не коментирам, питам само: За век и половина не помъдряхме ли, за да застанем под знаме, на което пише: „Живот в свобода!”


Не искам отговор. Видях как едни яки момчета търчат подир министър Дянков, който слиза в подлеза откъм МС - вероятно на излизане от заседание на правителството - и викат: „Бяга! Като плъх! Убий го! Убиийй!”. Човекът беше без охрана, те - със знамена, размахани като тояги. После от колегите разбрах, че го настигнали по стълбите и успели да го ударят. С юмрук. Или с дръжка на знаме. Все едно. Ударили са го без думи, ако не броим обидите. Ударили го, без да питат какво мисли той за ваксините и за онлайн обучението, например. Ударили го с правото на силата. Анонимно, но пък и от името на протестиращите там против насилието.


Сърби ме ръката да напиша сега, че това е краят на малолетната ни демокрация, подпечатан с юмрук от приятели (или незнамкаквиси) на мои приятели, с които сме говорили за нейното възраждане. Но няма да напиша това. Няма! Не искам да приличам на тези, които не правят разлика между знамето и тоягата.

 

Журналистката Анна Заркова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3149 |18.10.2021 Болница ”Св. Анна” спря свижданията, леглата за ковид-болни свършват . 0| 3173 |18.10.2021 Анна Славова: СЦИЕ имат нужда от нов тласък в новите икономически, технологични, социални и здравни условия . 1| 3239 |15.10.2021 Анна Славова ще участва в международна конференция на тема ”Нов модел за растеж на СЦИЕ” . 11| 3413 |12.10.2021 Мария Касимова-Моасе: Искам да бъда зависима от моето чувство за отговорност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads