Реклама / Ads
8| 6900 |16.06.2021 АКТУАЛНО

Огнян Стефанов: С книгата „Интервю с Диктатор“ искам да дам спасителен пояс на децата, да не потъват във фалша, лицемерието и съблазните

.
Огнян Стефанов пред Люба Кулезич
Това управление си отива, то е против природата. Книгата ми „Интервю с Диктатор“ е опит да дам спасителен пояс на децата, да не потъват във водите на фалша, лицемерието, лукавството, на всички тези съблазни. Това унищожи цял народ, който не заслужава тази съдба.
 

Това каза журналистът и създател на сайта Фрог нюз Огнян Стефанов по Евроком. Ето какво още допълни той за последната си книга:

 

За хора, които са фанатични привърженици на ГЕРБ и Бойко Борисов, сигурно ще мислят, че с книгата си „Интервю с Диктатор“,  съм направил нещо гадно и долно.  Ще мислят, че сигурно съм получил пари от дежурните заподозрени от Белград, Дубай и т. н. Пропуснах и трябваше да сложа посвещение, че тази книга искам да я посветя на децата. Само те са невинни в този случай с този диктатор.

 

Техните родители имат огромна вина за  диктатора. Той не просто се почувства недосегаем. Той беше недосегаем. Той /бел. ред. Бойко Борисов/  не иска да е добър, той иска да се представя за добър. Но върши това, което му е нужно и важно. Трябваше да се поровя в преживени моменти и срещи с Борисов, от които да извадя това, което наистина с времето се е наслагвало и се е ожесточавало хем към него, хем към мен. Няма да крия или да се извинявам за това,  че през 2009 г., когато стана премиер, аз му дадох доверието си.

 

Всички бягат от тези думи и дефиниции за диктатор. В нашето законодателство няма дефиниция за мафия. Това значи ли, че ние я нямаме?!  Та тя е навсякъде. Как го измислихте, че сме демократична държава?! Хайде да видим  колко са доказателствата, че сме диктатура и колко са, че сме демократична държава. Нима Той не вдига телефона на депутатите в НС, за да им казва какво да правят?!  Това какво общо има с демокрацията?! Да не би да имаме върховенство на закона? Да не би страните в съдебния процес да са равни?

 

Преди година не съм знаел, че ще има предсрочни избори, които са веднага след последното НС. Тази книга съм започнал да я пиша преди година.  Два-три пъти съм я пренаписвал. Но тази книга отдавна е в съзнанието ми. Постарах се в нея да не се излъчва ответно отношение на лошотията, която излъчваше тяхното управление. Тази книга е предупреждение.


Защо децата да живеят в нещо, което сме допуснали?! Аз се чувствам виновен. Осъзнах, че прелъстяването е много по-страшно от това физически да те наранят. При него имаш шанс да се възстановиш. Прелъстяването е деградиране до такава степен, че е  непоправимо.

 

Трябва да кажа, че тези свидетелства, които съм описал в книгата,  съм спрял до едно ниво. Разказите на очевидци са много по-страшни. Това е възможната литературна версия на тези разкази. Има ужасяващи неща още от периода на МВР.

 

До протестите поддържах контакти с него. Тогава вече имах своето категорично мнение. Аз искам да стигна до дъното, да видя тези хора. Видях как този човек с една ръка потупва, глади, а с другата размазва и убива в преносния смисъл. Няма да се учудя, ако той е знаел за убийства и в прекия смисъл.

 

На гости не съм му ходил. Осъзнах неговата двойственост.  Хората, които са в най-близкия му кръг - чувал съм от него какво мисли за тях. И това е умопомръчително. Тези хора с години наред вътрешно ликуват, че са негови близки. Те не подозират какво мисли за тях.

 

Диктаторите са много привлекателни за учените, те от много години изучават този феномен. Повечето се раждат и се отглеждат от народно любов, внимание, доверие, от надежда, очакване.  Те със широка ръка раздават тези благини. Но всъщност нищо не раздават. Те заграбват цялата власт, унищожават своето население. Ни сме  на второ място, след Босна и Херцеговина, и Сирия по загуба на населението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 18301 |15.06.2021 ”Интервю с Диктатор” - новата книга на журналиста Огнян Стефанов . 52| 20064 |22.03.2021 Разузнавачът ген. Стефанов: Няма нищо по-измамно от прекалено очевидните факти . 0| 5312 |09.10.2019 Проф. Огнян Герджиков: Предизборните кампании започнаха с множество нарушения . 21| 8162 |07.07.2019 Проф. Нели Огнянова: БНТ няма да е независима и безпристрастна при Кошлуков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads